Volledig scherm
Griepgolf houdt aan. © Thinkstock

Griepgolf: Surplus stelt open dag uit

BREDA/ZEVENBERGEN – Zorginstelling Surplus heeft de geplande open dag van aanstaande zaterdag geschrapt. Reden is de landelijke griepepidemie. ‘Belang van cliënten en medewerkers staat voorop’.

Vanwege de aanhoudende griepepidemie in Nederland heeft Surplus het besluit genomen om de open dag uit te stellen. Dit geldt voor alle drie de locaties van Surplus die zouden deelnemen aan de open dag, namelijk Elisabeth Breda, Vredenbergh Breda en De Zeven Schakels in Zevenbergen.

De griepepidemie in Nederland houdt nu al geruime tijd aan en vele zorginstellingen hebben hiermee te maken. Om ieder risico op besmetting en verspreiding te voorkomen, heeft Surplus uit voorzorg besloten om de open dag uit te stellen naar een latere datum. Deze is nog niet bekend.

“De open dag was al tot in de puntjes voorbereid, maar vanzelfsprekend stellen wij het belang van onze cliënten en medewerkers voorop”, aldus een woordvoerder van Surplus.

De open dag van Amphia ziekenhuis in Breda gaat om deze zelfde reden niet door aanstaande zaterdag. De directie verwacht dat de griepepidemie nog enkele weken aanhoudt. ,,We willen ieder risico op besmetting voorkomen.'' 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda