Flats aan de Sandenburgstraat en de Hindersteinstraat in wijk IJpelaar in Breda worden aangesloten op de stadsverwarming.
Volledig scherm
PREMIUM
Flats aan de Sandenburgstraat en de Hindersteinstraat in wijk IJpelaar in Breda worden aangesloten op de stadsverwarming. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Groepje huurders in de wijk IJpelaar zegt nee tegen stadsverwarming

BREDA - Ze zijn niet tegen verduurzaming. Maar Andrea van Aalst en John Ruskus zien de omschakeling op stadsverwarming absoluut niet zitten. De huidige gasgestookte hoogrendementsketel in de flat aan de Sandenburgstraat in Breda is pas twee jaar oud en draait nog als een tierelier, stellen ze. Met tien mede-huurders tekenen ze bezwaar aan bij woningcorporatie Alwel, die de actie betreurt: ,,We hebben een goed voorstel gedaan.”

  1. Storingen stadsverwarming beu: ‘Weer geen warme douche’
    PREMIUM

    Storingen stadsver­war­ming beu: ‘Weer geen warme douche’

    BREDA - Het is niet voor het eerst dat de stadsverwarming hapert, verzucht Johan Krooshof die aan Buitenerf woont in stadsdeel Haagse Beemden in Breda. Sterker, hij telt zes storingen dit jaar alleen al. Afgelopen zondag weer één. De storing begon rond 17.30 uur, rond 20.45 uur was de laatste pomp weer opgestart. Vervolgens duurde het nog een half uur tot een uur voordat de woningen weer voorzien waren van warm water.

In samenwerking met indebuurt Breda