Volledig scherm
De controle vindt plaats bij grensovergang Hazeldonk, in de richting van Breda. © Tom van der Put MaRicMedia

Grootscheepse controle bij Hazeldonk - politie op zoek naar rondtrekkende criminelen

BREDA - Bij grensovergang Hazeldonk, in de richting van Breda, vindt donderdagmiddag en -avond een grootscheepse controle plaats door de politie. Verdachte voertuigen worden aan de kant gezet en de inzittenden worden ondervraagd. De controle duurt nog de hele avond.

De controle richt zich voornamelijk op rondtrekkende criminelen - meestal Oost-Europeanen - die zich vaak schuldig maken aan zaken als airbagdiefstal of inbraken. 

ANPR

Door middel van automatische nummerplaatherkenning (ANPR: Automatic NumberPlate Recognition) scant de politie passerende voertuigen. Bij een 'hit' (bijvoorbeeld in het geval van een openstaande boete of gevangenisstraf), wordt de desbetreffende voertuig door motorrijders van politie en marechaussee aan de kant gezet. 

België

De politie voert de controle uit in samenwerking met verschillende overheidsdiensten, zoals de Belastingdienst en de arbeidsinspectie. Zij werkt ook samen met Belgische overheidsdiensten.

Volgens een politiewoordvoerder bracht donderdagmiddag een Belgische staatssecretaris een werkbezoek aan de controlelocatie.

Volledig scherm
De controle vindt plaats bij grensovergang Hazeldonk, in de richting van Breda. © Tom van der Put MaRicMedia
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda