De aftrap voor de Grote Clubactie eind september op de Grote Markt in Breda, waar burgemeester Paul Depla, voorzitter van de Nationale Grote Clubactie, de eerste lootjes kocht.
Volledig scherm
De aftrap voor de Grote Clubactie eind september op de Grote Markt in Breda, waar burgemeester Paul Depla, voorzitter van de Nationale Grote Clubactie, de eerste lootjes kocht. © Joost Klaverdijk

Grote Clubactie breekt records: ook in contreien Breda mooi bedrag opgehaald

BREDA/OOSTERHOUT - De Nationale Grote Clubactie was deze editie een doorslaand succes, meldt de organisatie. Alle records zijn gebroken wat de opbrengst betreft. Om in deze contreien te blijven: in Breda is 124.827 euro opgehaald, in Oosterhout 36.777 euro, Alphen-Chaam 2175 euro en in Zundert haalden de clubs 15.066 euro op.

 1. Multimediale spion, geloofsverzaker en topgeleerde: het bijzondere leven van Christiaan Snouck Hurgronje
  PREMIUM
  Biografie

  Multimedia­le spion, geloofsver­za­ker en topgeleer­de: het bijzondere leven van Christiaan Snouck Hurgronje

  Christiaan Snouck Hurgronje was een topgeleerde, een multimediale spion en een pragmatische geloofsverzaker. Deze week verscheen van de hand van Wim van den Doel eindelijk een volwaardige biografie over de kleurrijke en controversiële Oosterhoutse islamkenner (1857-1936) die als eerste westerling in Mekka fotografeerde en een belangrijke rol speelde in de onderwerping van Atjeh.

In samenwerking met indebuurt Breda

 1. Halsema: 'Als je blijft, ben je medeverantwoordelijk voor ontsporen'
  Play

  Halsema: 'Als je blijft, ben je medeverant­woor­de­lijk voor ontsporen'

 2. Dit was Nederland vandaag: maandag 25 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: maandag 25 januari