Volledig scherm
Arjan Postma is een van de sprekers op Kids Klimaat Experience © ANP

Grote kinder-klimaattop in Breda

BREDA - Verbeter het klimaat, begin bij kinderen. Dat is de gedachte achter de Kids Klimaat Experience in die in mei wordt gehouden in de Futuredome (voormalige koepelgevangenis) in Breda. Er kunnen 700 kinderen aan meedoen en bij veel belangstelling zelfs 1.400.

Volgens de gemeente Breda en waterschap Brabantse Delta - die het evenement organiseren - zijn kinderen de beste ambassadeurs om volwassenen aan te zetten tot klimaatbewust handelen, want ‘een klimaatbestendige stad, dat gaat over hun toekomst’.

Alle groepen 7 en 8 van basisscholen en klas 1 van het voortgezet onderwijs in Breda zijn uitgenodigd voor de bijeenkomst. Er komen sprekers als ruimtevaarder André Kuipers, boswachter Arjan Postma en weervrouw Margo Ribberink. Verder zijn er workshops zoals: Maak een groen schoolplein en Experimenteer met waterproefjes. Het is de bedoeling om na 16 mei een kinderklimaatraad in te stellen.

De ‘experience’ is op woensdag 16 mei in de Week van ons Water. “Kinderen en jongeren zijn erg bezig met het klimaat. Als kinderen het verhaal over water en klimaat begrijpen, doorvertellen en uitdragen heeft dat een positief effect op ons gezamenlijk klimaatbewust handelen”, aldus wethouder Paul de Beer.

In samenwerking met indebuurt Breda