De portofoons die politiemensen bij zich dragen om contact te houden haperen sinds de invoering van een nieuw communicatienetwerk vorige week. De politiebonden en de centrale ondernemingsraad van de politie zijn bezorgd over de veiligheid van politiemensen op straat en trokken daarover al aan de bel bij de korpsleiding.
Volledig scherm
PREMIUM
De portofoons die politiemensen bij zich dragen om contact te houden haperen sinds de invoering van een nieuw communicatienetwerk vorige week. De politiebonden en de centrale ondernemingsraad van de politie zijn bezorgd over de veiligheid van politiemensen op straat en trokken daarover al aan de bel bij de korpsleiding. © ANP XTRA

Haperende portofoons hinderen politie, agenten moeten soms zelf 112 bellen om meldkamer te bereiken

Agenten hebben veel last van haperende portofoons. Die werken door de invoering van een nieuw communicatienetwerk niet altijd goed. Daardoor moeten de agenten soms zelf naar het noodnummer 112 bellen om contact te krijgen met de meldkamer.

Sommige politiekorpsen, waaronder Oost-Nederland, besloten begin deze week dat agenten voorlopig niet meer solo op surveillance mogen zo lang de problemen met het systeem niet verholpen zijn. Ook worden bij spoedmeldingen twee wagens op pad gestuurd, in plaats van één.

In samenwerking met indebuurt Breda