Volledig scherm
Arnix Wilnoudt © Martijn Schraven

Hartje Breda: 'Het onuitputtelijke libido van de penis'

White Corvus is volgens de website van de maker: ‘gevuld met mythologische symbolen’ en ‘weerspiegelt het onuitputtelijke libido van de penis’ die ‘als een kerktoren is opgesmukt met een weerhaan in de vorm van een bonte kraai’. 

,,Na afloop van een Amerikaanse kunstbeurs liet de organisatie me weten dat mijn werk door bezoekers het meest gefotografeerd werd”, aldus de Puttense kunstenaar Arnix Wilnoudt (pseudoniem). Het zou zomaar eens kunnen dat dit ook tijdens Art Breda het geval zal zijn. Al houdt de organisatie van de Bredase kunstmanifestatie hier, zover bekend, geen cijfers over bij. Wilnoudt presteert het met zijn sculpturen in elk geval zeker om op te vallen te midden van 67.000 andere kunst- en antiekvoorwerpen. Voor 14.000 euro mag het werk verkocht gaan worden in de stand van Galerie MooiMan. Al valt over de prijs heus te praten.

,,Ik heb nog niet zo heel veel geëxposeerd in Nederland”, laat de kunstenaar weten. ,,Dus ik heb nog geen idee of dit werk hier net zo aan zal slaan als in Amerika. Tegelijkertijd vind ik niet dat ik hier ineens een veel lagere prijs moet gaan vragen. Dat zou raar zijn.” 

Wilnoudt blijkt een Bredaas verleden te hebben. Eind jaren zeventig studeerde hij als Arnoudt Geerars twee jaar aan kunstacademie St. Joost. Hierna volgt een carrière als communicatieadviseur, reclamemaker, schrijver van een kookboek en romanschrijver. In 2011 keert de reclamemaker annex schrijver annex adviseur terug op het pad der schone kunsten. Een pad dat hem via Miami, Venetië, Basel en San Fransisco uiteindelijk terug leidt naar Breda.

De rubriek Hartje Breda biedt een Bredase blik op Breda, met een liefdevolle knipoog. Dagelijks een blog online plus elke dinsdag, donderdag en zaterdag in uw krant.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda