Anja de Vos-Biemans, regiodirecteur Zuid van KPN, en wethouder Daan Quaars (Digitalisering, VVD) tekenen een overeenkomst die het mogelijk maakt dat heel Breda wordt voorzien van glasvezel.
Volledig scherm
Anja de Vos-Biemans, regiodirecteur Zuid van KPN, en wethouder Daan Quaars (Digitalisering, VVD) tekenen een overeenkomst die het mogelijk maakt dat heel Breda wordt voorzien van glasvezel. © BN DeStem

Heel Breda gaat aan de glasvezel

BREDA - Alle 80.000 huishoudens in Breda worden aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN. Wethouder Daan Quaars (Digitalisering, VVD) en KPN-regiodirecteur Anja de Vos-Biemans hebben hun handtekening gezet onder een overeenkomst die dat mogelijk maakt.

Op dit moment wordt er al gewerkt aan de aanleg van het glasvezelnetwerk in delen van Breda-Oost, terwijl Bavel er ook al op is aangesloten. ,,Die werkzaamheden waren onderdeel van een experiment en we hebben intussen wel ontdekt dat glasvezel echt een basisbehoefte is. Daarom hebben we besloten om heel de stad er op aan te sluiten’’, zegt wethouder Quaars.

Ambitie

Voor KPN maakt Breda onderdeel uit van de ambitie om in Nederland zo veel mogelijk huishoudens van glasvezel te voorzien. Directeur De Vos-Biemans hoopt dat de klus in Breda ergens in 2024 is geklaard: ,,Maar het is lastig om er een datum aan vast te pinnen. Bovendien kijken we of we bij de aanleg van ons netwerk ook iets kunnen doen met andere kabelaars, zodat de straat niet vaker open hoeft. Dat zou tot enige vertraging kunnen leiden.’’

  1. Automobilist crasht met gestolen auto in Etten-Leur na levensgevaarlijke ontsnappingspoging aan politie

    Automobi­list crasht met gestolen auto in Et­ten-Leur na levensge­vaar­lij­ke ontsnap­pings­po­ging aan politie

    BREDA - Een bestuurder van een gestolen auto is dinsdagmiddag op de vlucht geslagen, nadat hij van een motoragent een volgteken kreeg op de A16 bij Breda. De man is na een wilde achtervolging aangehouden in een woonwijk van Etten-Leur. Hij is aangehouden op verdenking van meerdere strafbare feiten: waaronder gevaarlijk rijgedrag, rijden onder invloed van drugs en diefstal of heling van het voertuig.

In samenwerking met indebuurt Breda