Volledig scherm
Verkeersdrukte op de zuidelijke rondweg in Breda © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Heropening zuidelijke rondweg Breda: wandelen, spelen en hardlopen op de rijbanen

BREDA – Om te vieren dat de werkzaamheden aan de Franklin Rooseveltlaan dan klaar zijn, kunnen omwonenden op 18 augustus een middag wandelen en spelen op de rijbanen. Het gaat om het stuk tussen de Claudius Prinsenlaan en Graaf Hendrik III laan, waar nu nog wordt gewerkt.

Van 13.30 tot 17.00 uur kan iedereen op de noordelijke rijbaan van de Franklin Rooseveltlaan spelen of wandelen of op de zuidelijke rijbaan deelnemen aan een zogeheten fun run. Om 18.00 uur wordt de weg vervolgens weer opengesteld voor gemotoriseerd verkeer.

De fun run wordt om 13.30 uur bij het Fatimaplein in gang geschoten door wethouder Boaz Adank. Iedereen kan gratis meedoen aan de loop, die een of twee ronden bedraagt. De afstand die wordt gelopen is dan 6 respectievelijk 12 kilometer. 

Het parcours loopt van het Fatimaplein via de Claudius Prinsenlaan naar de Graaf Hendrik III laan en weer terug naar de finish bij het Fatimaplein.

Van 15.15 tot uiterlijk 16.15 uur is er een familieloop van 2 kilometer van het Fatimaplein tot aan de Baronielaan en terug.

Kijk hier waar er allemaal wordt gewerkt in Breda en hoe de stad bereikbaar is. 

In samenwerking met indebuurt Breda