Het fietspad langs de Aa of Weerijs vanuit vogelperspectief

luchtbeeldenZUNDERT – Christian Rombouts ging eerder deze week de lucht in met een drone en dat leverde bijzondere beelden op van de aanleg van het nieuwe fietspad langs de Aa of Weerijs.

De Aa of Weerijs stroomt vanuit België door de gemeente Zundert naar Breda. Het fietspad zelf heeft de naam Reis langs de Weerijs gekregen. Rijsbergenaar Rombouts maakte de videobeelden en foto’s vanaf het nieuwe fietsbruggetje ter hoogte van de Hofdreef tot aan de brug op het Kruispad bij Rijsbergen. 

“Ik gebruik de drone al drie jaar als verlengstuk van mijn hobby, het fotograferen van schepen. Natuurlijk biedt dat ook andere mogelijkheden, zoals het maken van natuurfilms of foto’s."

,,We gaan verder dan enkel een fietspad aanleggen’', vertelde Johan de Beer, wethouder Recreatie en Toerisme in Zundert, vorige maand bij de start van de aanleg. ,,Het wordt ook een recreatief en educatief fietspad met infopanelen.’' 

In Zundert is het tracé 3,4 km lang. In maart moet het klaar zijn.

Volledig scherm
Aanleg nieuwe fietspad langs de Aa of Weerijs. © Christian Rombouts
Volledig scherm
Aanleg nieuwe fietspad langs de Aa of Weerijs. © Christian Rombouts
Volledig scherm
Aanleg nieuwe fietspad langs de Aa of Weerijs. © Christian Rombouts
  1. Bredase shoarmaboer sluit vrede met jongens die hem natspoten: ‘Wij zijn niet de aanstichters van watergevecht’

    Bredase shoarma­boer sluit vrede met jongens die hem natspoten: ‘Wij zijn niet de aanstich­ters van waterge­vecht’

    BREDA - Twee Bredase jongens die van het weekend een shoarmaboer natspoten hebben hiervoor hun excuses aangeboden. Een internetfilmpje waarop te zien is hoe zij de tuinslang afpakken van een snackbaruitbater die zijn stoepje schoon spuit is inmiddels meer dan 450.000 keer bekeken. Volgens het duo zijn ze echter niet de aanstichter van het watergevecht in de Visserstraat.

In samenwerking met indebuurt Breda