Volledig scherm
Walking Football. © Peter van Dijk

Het is te warm: NAC Breda Senior Cup afgelast

BREDA - Het toernooi om de NAC Breda Senior Cup op de velden van voetbalvereniging Baronie gaat woensdag niet door. De club heeft dat besloten vanwege de verwachte hoge temperaturen.

Aan het toernooi, ter afsluiting van het Walking Football seizoen, zouden zestigplussers van NAC Breda, ADO Den Haag, RKC Waalwijk, FC Utrecht, Feyenoord, Club Brugge en KRC Genk deelnemen.  “Gezien de weersverwachtingen vinden wij het niet verantwoord om met de risicovolle doelgroep van zestigplussers te gaan voetballen”, laat de club weten.

Sinds een paar jaar wordt in Breda en omstreken elke woensdagochtend Walking Football gespeeld, speciaal bedoeld voor zestigplussers. Het is een aangepaste variant van voetbal waarbij niet gerend mag worden en fysiek contact verboden is. Daarnaast mogen de ballen niet boven heuphoogte worden gespeeld. Inmiddels zijn bij acht verenigingen in de regio Walking Football-teams. 

  1. Tour du Jour aan de Bredase Rivièra

    Tour du Jour aan de Bredase Rivièra

    BREDA - De terrassen aan de Bredase haven stroomden relatief laat vol, dinsdagavond. Maar gezeten aan het water van de singels, met het nummer Poupee De Cire, Poupee De Son schallend door de luidspreker, en tempraturen die zelfs ruim na het vallen van de avond nog rond de dertig graden liggen, zou je jezelf bijna aan de Franse Rivièra wanen. Helemaal wanneer er de hele avond ook nog eens vol passie over Tour La Grande Boucle, de tour de Franse, gesproken wordt. Maar dan zonder krekels op de achtergrond en met voornamelijk bier op de tafels in plaats van wijn.

In samenwerking met indebuurt Breda