Leden van de Bredase gemeenteraad experimenteren met een online-vergadering. Links Peter Vissers (Breda'97), onafhankelijk raadslid Boi Boi Huong en middenboven CDA-fractievoorzitter Jeroen Bruijns. Rechts burgemeester Paul Depla.
Volledig scherm
PREMIUM
Leden van de Bredase gemeenteraad experimenteren met een online-vergadering. Links Peter Vissers (Breda'97), onafhankelijk raadslid Boi Boi Huong en middenboven CDA-fractievoorzitter Jeroen Bruijns. Rechts burgemeester Paul Depla. © Gemeenteraad Breda

Het kan niet anders: politiek Breda gaat online bakkeleien

BREDA - De politiek in Breda gaat, ondanks alle belemmeringen die het corona-virus oplegt, weer proberen om het debat op de rails te krijgen. Er wordt gewerkt aan een systeem om op afstand te praten over zaken die toch een keer moeten worden afgehandeld. ‘In het belang van het stadsbestuur moet er wel gebakkeleid kunnen worden.’

Het wordt behelpen, maar de raad gaat weer aan de slag. Weliswaar zijn burgemeester en wethouders nu nog te druk bezig met het beheersen van de corona-crisis om agenda-onderwerpen aan te dragen, bij sommige fracties leeft wel degelijk de behoefte om het gesprek weer aan te gaan.

  1. Ik ben bang voor seks, wat kan ik doen? Specialisten GGD helpen jongeren op weg via anonieme chatroom
    PREMIUM

    Ik ben bang voor seks, wat kan ik doen? Specialis­ten GGD helpen jongeren op weg via anonieme chatroom

    Mag ik mijn vriendje zoenen in de 1,5 metersamenleving, als hij niet uit mijn huishouden komt? Of hoe zit het met de ‘seksbuddy’, die de overheid voorstelt? Deze en andere vragen over lichamelijke ongemakken, chlamydia of de beste pornosites rollen vaak over het scherm van Linda Vlamings (44), werkzaam bij de GGD. De chatrooms worden massaal bezocht door jongeren. ‘En echt niet alleen vanwege corona’.

In samenwerking met indebuurt Breda