Volledig scherm
PREMIUM
(Vlnr): Nicole Migchielsen, Marie Antoinette Schoone, Vincent Verschuren en Marieke Mateijsen in Café Noir Breda. Foto: Else Loof/Pix4Profs.

Het nieuwe Café Noir biedt meer dan borrelen

EetrecensieBREDA - Dit bruincafé aan de Ginnekenweg in Breda is dé place to be voor de vrijdagborrel. Althans daar staat Café Noir om bekend volgens mijn collega’s. ‘Iedere vrijdag staat de straat bomvol’.

Franse look

Met de komst van een nieuwe eigenaar, Patrick van Asch, heeft het pand vorig jaar een ware transformatie ondergaan. Nu staat er een grote bar middenin de zaak. Luxe zitjes worden afgewisseld met Franse bistrosetjes, leren banken en hoge zittafels. Achterin de zaak zie je de open keuken. We gaan deze avond dus naar een bekend café, maar dan in nieuwe stijl én met dinerkaart.

  1. Aju paraplu voor Bredase fietsuitvinding

    Aju paraplu voor Bredase fietsuit­vin­ding

    BREDA De Veloplu, de fiets-met-stormparaplu, komt niet in aanmerking voor subsidie. Dat betekent een streep door de rekening van het Bredase bedrijf Design Compass, dat al een kleine honderd aanvragen gehonoreerd zag. Subsidieverstrekker RVO, Rijkdienst voor Ondernemend Nederland, komt daar na een onderzoek op terug: ondernemers die een elektrische fiets aanschaffen met daarop een Veloplu hoeven niet te rekenen op een fiscaal voordeeltje. Een voordeeltje dat kon oplopen tot een kleine duizend euro.

In samenwerking met indebuurt Breda