Volledig scherm
Breda Pix4Profs/René Schotanus. Kruising Heerbaan - Hoge Houw in Breda. © Pix4Profs/René Schotanus

Heusdenhout maakt zich zorgen over A27 en herinrichting Heerbaan

BREDA - De wijkraad Heusdenhout vraagt bewoners input te geven voor een omgevingsvisie voor de wijk. Werktitel: ‘Een gezond en leefbaar Heusdenhout’. De visie staat donderdagavond op de agenda van een wijkbijeenkomst, die van 20.00 uur tot 22.00 uur gehouden wordt in ’t Houwke. Ook de A27 en de herinrichting van de Heerbaan staan op de rol.

Veel bewoners maken zich zorgen over de luchtkwaliteit en de geluidsoverlast van de A27, aldus de wijkraad. ,,Een terechte zorg als je bedenkt dat de snelweg de wijk schampt.” Het stikstofrapport van Remkes is volgens de wijkraad duidelijk: ,,Minder uitstoot en minder herrie. En snelheid omlaag.” 

Kritisch is de wijkraad over de voorgenomen herinrichting van de Heerbaan. ,,Uitgangspunt is een snelfietsverbinding tussen Tilburg en Breda, die vanuit Dorst binnenkomt bij de Heerbaan. Het ontwerp voorziet ook in een rotonde ter hoogte van de kruising Heerbaan/Heusdenhoutsestraat. De oversteekplaatsen zijn geschrapt. Veel wijkbewoners vinden dit onverantwoord”, wijst de wijkraad op risico's voor ouderen, mensen met een beperking en schoolgaande kinderen. ,,Die moeten dagelijks deze drukke weg oversteken.” De wijkraad pleit voor een veilige zone, een snelheidslimiet van 30 km en behoud van oversteekplaatsen. 

In samenwerking met indebuurt Breda