Volledig scherm

Hier in Prinsenbeek verrijst een mini-buurtje

PRINSENBEEK - Er worden drie nieuwe woningen gebouwd bij de Meester Bierensweg in Prinsenbeek, maar dat gaat niet ten koste van het beeld van deze straat. 

Volgens burgemeester en wethouders van Breda worden de huizen ‘naar achteren geschoven’. Omdat ze tussen de negen en vijftien meter van de weg komen te staan, blijft er volgens het college een ‘grote onbebouwde voortuinzone’ behouden. Verder naar achter schuiven is volgens het stadsbestuur ook geen goed idee, want dat doet ook afbreuk aan de ruimtelijke kwaliteit.

Tegen de vlakte

Ook tussen de nog te bouwen blijft er genoeg ruimte over, terwijl een al bestaand bosje zelfs met zo’n duizend vierkante meter kan worden uitgebreid. Om ruimte te maken voor een deel van de nieuwbouw gaat het huidige pand Meester Bierensweg 56 tegen de vlakte. De nieuwe huizen gaan de markt op voor minstens vier ton per stuk.

Karakteristiek en historisch

Volledig scherm
Het plan bij de Meester Bierensweg in Prinsenbeek. © Gemeente Breda

Burgemeester en wethouders zien het plan wel zitten, onder meer omdat er rekening is gehouden met karakteristieke, historische beeld van de straat die Prinsenbeek via Steenakker en Heilaar met Princenhage verbindt. Ook het planten van een bosje dat aansluit op de ‘inpassingszone HSL’ wordt gewaardeerd omdat het gebied daarmee een ‘ecologische meerwaarde’ kan krijgen.

In samenwerking met indebuurt Breda