Volledig scherm
Hildegard Assies © Marnix Schmidt

Hildegard Assies moet Breda verder op de kaart zetten als nieuwe directeur Citymarketing

BREDA - Hildegard Assies wordt de nieuwe directeur Citymarketing Breda. Ze volgt vanaf 16 januari Janine Bos op, die de functie ad interim bekleedde.

Assies is volgens de citymarketingorganisatie gekozen vanwege haar ‘unieke kennis en expertise’. ‘Die heeft zij al menig maal ingezet om de aantrekkingskracht en aantrekkelijkheid van andere gemeenten te versterken’, schrijft de organisatie in een persbericht.

Hildegard Assies: ,,Vanaf midden januari maak ik graag nader kennis met de Bredanaars. Samen met bewoners en ondernemers bouw ik graag verder aan een aantrekkelijk en vitaal Breda. Ik ben getrouwd met een Brabander, maar woon zelf niet in Breda. Ik zal deze warme stad – net als iedere nieuwkomer- nieuwsgierig en met open vizier tegemoet treden.”

De nieuwe directrice komt uit Voorhout en is onder meer binnenstadsmanager in Nieuwegein. Verder heeft ze een eigen bedrijf, Urban Retail, in het ontwikkelen van klantbeleving op onder meer luchthavens en winkelcentra.

  1. Verdachte van gewapende overval op Aldi moet ‘zwabberende loop’ showen in rechtbank Breda

    Verdachte van gewapende overval op Aldi moet ‘zwabberen­de loop’ showen in rechtbank Breda

    BREDA - Op YouTube zou het een absolute hit zijn. Maar in de rechtbank mag je niet filmen. Een verdachte van een gewapende overval op een Aldi-filiaal in Breda moet heen en weer rennen door de gang voor de zittingszaal. Aan weerszijden staat parketpolitie om te voorkomen dat hij letterlijk via de trap de benen neemt. De voorzitter van de rechtbank, in opwaaiende toga, doet het zelfs voor. ,,Zo…sneller lopen. Echt een sprintje trekken!”

In samenwerking met indebuurt Breda