Volledig scherm
Hildegard Assies © Marnix Schmidt

Hildegard Assies moet Breda verder op de kaart zetten als nieuwe directeur Citymarketing

BREDA - Hildegard Assies wordt de nieuwe directeur Citymarketing Breda. Ze volgt vanaf 16 januari Janine Bos op, die de functie ad interim bekleedde.

Assies is volgens de citymarketingorganisatie gekozen vanwege haar ‘unieke kennis en expertise’. ‘Die heeft zij al menig maal ingezet om de aantrekkingskracht en aantrekkelijkheid van andere gemeenten te versterken’, schrijft de organisatie in een persbericht.

Hildegard Assies: ,,Vanaf midden januari maak ik graag nader kennis met de Bredanaars. Samen met bewoners en ondernemers bouw ik graag verder aan een aantrekkelijk en vitaal Breda. Ik ben getrouwd met een Brabander, maar woon zelf niet in Breda. Ik zal deze warme stad – net als iedere nieuwkomer- nieuwsgierig en met open vizier tegemoet treden.”

De nieuwe directrice komt uit Voorhout en is onder meer binnenstadsmanager in Nieuwegein. Verder heeft ze een eigen bedrijf, Urban Retail, in het ontwikkelen van klantbeleving op onder meer luchthavens en winkelcentra.

  1. 'Overwinning' voor ouders verdronken Youri Bicker (26): 'We hebben het dossier, we geloven niet in een ongeluk’

    'Overwin­ning' voor ouders verdronken Youri Bicker (26): 'We hebben het dossier, we geloven niet in een ongeluk’

    BREDA - De ouders van Youri Bicker, de 26-jarige student die in 2011 dood werd gevonden in rivier de Mark in Breda, hebben sinds november ‘eindelijk’ vrij toegang tot het onderzoeksdossier over de dood van hun zoon. Daarmee willen ze zelf onderzoek laten doen. Het gerechtshof bevestigt het nieuws. ,,Met de advocaat is afgesproken dat hij dit mag bespreken met zijn cliënten.”

In samenwerking met indebuurt Breda