Volledig scherm
PREMIUM
Instelling De Krabbebossen in de bossen bij Rijsbergen, een van de instellingen van Juzt waar jongeren met zware gedragsproblemen intern zijn. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Hoe jeugdzorgreus Juzt ten onder ging

Niet alleen de overheidsbezuinigingen deden Juzt, de grootste jeugdzorginstelling in West-Brabant de das om. Weinig consistent beleid, onwillige gemeenten en veel relatief dure medewerkers gaven de zorgreus het laatste zetje. Een reconstructie.

Goed nieuws uit Den Haag vorige week. Het op de rand van een faillisement verkerende Juzt krijgt drie miljoen  euro van minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid. Niet om de instelling met 1.800 jonge clienten en 600 medewerkers weer overeind te helpen, maar om een ‘gecontroleerde zorgoverdracht mogelijk te maken‘, zo schreef de minister in een brief aan de Tweede Kamer. 

  1. Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd
    PREMIUM

    Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd

    BREDA - De organisatie van de 51e editie van de braderie in het Ginneken kan tevreden achterover leunen. Hoewel de voorbereiding in een paar luttele weken moest rondkomen, is er toch een volwaardig evenement uitgerold. Bruisend Ginneken, zoals de braderie officieel heet, werd druk bezocht en de meeste ondernemers zijn tevreden. "En dat is toch knap, gezien het feit dat we het in een paar weken uit de grond hebben gestampt", zegt Johan de Vos. "We stonden onder een enorme tijdsdruk." De eigenaar van café Boerke Verschuren op de Ginnekenmarkt zit sinds kort in het bestuur van Bruisend Ginneken.

In samenwerking met indebuurt Breda