Volledig scherm
Breda, Het hoofdveld met daarachter de kantine (lage gebouw) van SC Hoge Vucht, voorheen VV Barca in Breda. De wedstrijd van de club tegen VCW van dit weekend is uit het speelschema gehaald vanwege betalingsproblemen bij SC Hoge Vucht. Foto Pix4Profs / Johan Wouters © Pix4Profs / Johan Wouters

Hoge Vucht uit Breda staat nog wel even buitenspel na geweldsincidenten

BREDA - Het kan nog wel even duren voordat er meer duidelijkheid komt over de toekomst van SC Hoge Vucht. Momenteel zit de Bredase voetbalclub op het strafbankje van de KNVB vanwege diverse geweldsincidenten. ,,Vanwege de ernst van de vermoedelijk begaande overtredingen heeft de aanklager besloten om van zijn bijzondere bevoegdheid gebruik te maken”, verklaart een woordvoerder van de voetbalbond. 

Dit houdt onder andere in dat de KNVB-aanklager SC Hoge Vucht twee maal 30 dagen lang uit de competitie kan houden. De voetbalbond gebruikt deze adempauze om de beschuldigingen tegen de voetbalvereniging secuur te onderzoeken. Hoge Vucht zit momenteel in de categorie straffen. Dit houdt in dat de voetbalvereniging nog één incident verwijderd is van royement.

Tweede zitting

Momenteel lopen er vier tuchtzaken tegen Hoge Vucht bij de KNVB. Zo vindt op 10 december een tweede zitting plaats vanwege incidenten tijdens de wedstrijd Hoge Vucht tegen DIA. De bond verwijt de Bredase voetbalclub in deze zaak onder meer onjuiste en onvolledige informatie aan de aanklager te hebben verstrekt.

Verder vindt op 17 december een hoger beroep plaats naar aanleiding van de wedstrijd Waspik JO19 en SC Hoge Vucht JO19. Dit jeugdteam is inmiddels door zowel de KNVB als de voetbalclub zelf uit de competitie gezet vanwege gewelddadig gedrag. 

Sparen

Het bezwaar van Hoge Vucht is dan ook vooral bedoeld om individuele spelers van dit elftal te sparen. ,,Omdat we met zekerheid kunnen zeggen dat 5 a 6 jongens met geen enkel opstootje te maken hebben gehad”, zei SC Hoge Vucht-voorzitter Hassan Lammou.

Daarnaast lopen er ook nog onderzoeken bij de KNVB tegen Hoge Vucht vanwege agressief gedrag rondom de wedstrijd tegen Neerlandia op 11 november en tijdens de pot tegen Right-Oh van 25 november. Bij die laatste wedstrijd liep aanvaller Ibrahim Ikililou een slagaderlijke bloeding op nadat hij een glazen pui probeerde in te trappen. De speler van SC Hoge Vucht deed dit vanwege racistische beledigingen uit het publiek. Wanneer deze twee zaken worden doorgezet naar de tuchtcommissie is nog niet bekend.

In samenwerking met indebuurt Breda