Wessel van Groenestijn is de jonge ondernemer die Brasserij Hoeveneind is begonnen in de voormalige kantine van stal Hoeveneind in Teteringen.
Volledig scherm
PREMIUM
Wessel van Groenestijn is de jonge ondernemer die Brasserij Hoeveneind is begonnen in de voormalige kantine van stal Hoeveneind in Teteringen. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Horecaondernemer Wessel (22) in Teteringse bossen: ‘Ik wil dat mensen voldaan naar buiten gaan’

TETERINGEN - In de bossen ten noorden van Teteringen bestiert de 22-jarige Wessel van Groenestijn sinds kort Brasserij Hoeveneind. De vastberaden gastheer deinst er niet voor terug in het diepe te springen.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?