Volledig scherm
Een impressie van hoe het Black & White KAFE eruit komt te zien. Impressie Black & White Sportsclub © Black & White Sportsclub

In Breda kan je straks werken, sporten en gezond eten op één plek

BREDA - Werken, een gezonde, vegetarische maaltijd nuttigen en daarna nog even sporten. Het kan vanaf dit najaar bij Black & White Sportsclub aan de Takkebijsters in Breda. 

Eigenaar Marcel Wille is bezig om het concept op te zetten dat volgens hem uniek is voor Breda. "Wij merken dat steeds meer mensen een gezondere levensstijl willen", vertelt Wille. Daarom is hij het pand naast de huidige sportsclub Black & White aan het verbouwen. Het pand van 2.000 vierkante meter krijgt diverse werkplekken voor zzp'ers en mkb'ers, vergaderruimtes en een horecagelegenheid genaamd Black & White KAFE. "We schenken geen alcohol, er wordt niet gerookt. We serveren alleen vegetarisch eten en gebruiken zo min mogelijk dierlijke producten."

Oud-kok van De Librije

Zijn zoon Emilio Wille gaat de keuken voor zijn rekening nemen. De voormalige kok van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle vindt het belangrijk om met streekproducten te werken en creëert volgens zijn vader een wow-gevoel bij elk gerecht. 

De lijfspreuk van de eigenaar is 'passion voor healthy living' en dat brengt hij dan ook graag over op anderen. Een van de redenen om het nieuwe concept te starten is dat Wille regelmatig hoort dat bezoekers van de sportsclub even snel iets eten of niet komen sporten omdat ze nog moesten koken. "Bij ons is het straks ook mogelijk om een gezonde maaltijd te bestellen en na het sporten mee naar huis te nemen."

Bamboe en boeddha beelden

De serene sfeer die bij de sportschool hangt, wil hij ook doorvoeren in het nieuwe concept. Hij heeft meubels laten maken in Bali waar materialen worden gebruikt zoals bamboe. Maar ook boeddha beelden zullen straks het pand sieren. En niet alleen in het pand, maar ook in de binnentuin en voor de deur. Want vanuit de Tilburgseweg rijd je straks zo op een boeddha beeld. "Ik denk dat dit echt goed is voor de Takkebijsters. Medewerkers van de bedrijven om ons heen kunnen hier komen lunchen, maar ook andere Bredanaars." 

Wille verwacht over twee maanden het Black & White KAFE te kunnen openen en bedrijven te kunnen verwelkomen als huurders. 

Volledig scherm
Een impressie van hoe het Black & White KAFE eruit komt te zien. Impressie Black & White Sportsclub © Black & White Sportsclub
  1. Moeder en zoon (25) kijken de dood in de ogen bij wrede overval in Breda: 'Zullen we ze afmaken?'

    Moeder en zoon (25) kijken de dood in de ogen bij wrede overval in Breda: 'Zullen we ze afmaken?'

    BREDA – Een 25-jarige man uit Breda en zijn moeder zijn een half jaar geleden bij een brute woningoverval door het oog van de naald gekropen. Twee overvallers stonden met een pistool voor hun neus en dreigden hen 'af te maken' als ze niet meer geld zouden geven. Gisteravond vertelde het 25-jarige slachtoffer over die ene verschrikkelijke avond in opsporingsprogramma Bureau Brabant. ,,Je voelt je zo machteloos.”

In samenwerking met indebuurt Breda