Volledig scherm
Tijn zaterdagavond in het Glazen Huis. © Larice Schuurbiers, AKV|St.Joost

Indrukwekkend! Tijn lakt ruim 2,5 miljoen euro bij elkaar voor Serious Request

BREDA - De zieke Tijn heeft met zijn nagellakactie meer 2,5 miljoen euro opgehaald voor Serious Request. De actie van de kleine held waarvan heel Nederland in de ban is, bracht uiteindelijk 2.547.322 euro op.

Vorige week kregen Tijn en zijn ouders te horen dat hij niet lang meer te leven heeft. Toch wilde Tijn wat doen voor de actie van radiozender 3FM. De jongen uit Hapert werd na zijn bezoek aan het Glazen Huis in het hele land omarmd.

Tijn wilde met zijn actie 100 euro ophalen. Na zijn ontroerende verhaal woensdag voor het Glazen huis stond de teller in minder dan 24 uur op 400.000 euro. Vrijdagochtend ging de actie over het miljoen heen. Vrijdagmiddag stond de teller bijna op 1,5 miljoen euro.

Heel (bekend) Nederland gaf gehoor aan de oproep van Tijn om de nagels te lakken. Zaterdagavond kwam Tijn omstreeks 18.00 uur het Glazen Huis weer beginnen, hij ging direct weer door met lakken. Ruim 2,5 uur later, kort na 20.30 uur passeerde hij de grens van 2,5 miljoen euro.

Volledig scherm
  1. Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

    Feest en protest bij opening Zuidelijke Rondweg in Breda

    BREDA - Een feestelijke opening en een protest op dezelfde dag. Voor zover bekend was dat nog niet voorgekomen in de lange en bewogen geschiedenis van de Zuidelijke Rondweg. Die ging na twee maanden werkzaamheden weer open voor het autoverkeer. Vanaf zes uur in de avond waren de weggebruikers weer welkom. Daarvoor was de verkeersader in Breda-zuid het bezit van wandelaars, fietsers, skaters, steppers, hardlopers en andere recreanten.

In samenwerking met indebuurt Breda