Volledig scherm
Bestuurder reed 209 km/u op de A16. © Twitter/@teamverkeerzwb

Jonge bestuurder (21) die met 209 km/u over A16 bij Breda reed, is rijbewijs halfjaar kwijt

BREDA - De 21-jarige man uit Schiedam die begin dit jaar besloot met 209 kilometer per uur over de A16 bij Breda te rijden, is voor een halfjaar zijn rijbewijs kwijt. Dat meldt de politie woensdag.

Daarnaast loopt er nog een procedure bij het CBR in de vorm van een cursus.

De beginnend bestuurder scheurde met maar liefst 209 km/u over de snelweg. Agenten haalden zelfs snelheden van 250 kilometer per uur om hem in te kunnen halen. In de buurt van een tankstation bij Zevenbergschen Hoek gebeurde dat uiteindelijk. 

 1. Cultuur in Havenkwartier Breda opgedeeld: in Klavers Jansen en op Backer en Rueb
  PREMIUM

  Cultuur in Havenkwar­tier Breda opgedeeld: in Klavers Jansen en op Backer en Rueb

  BREDA - De gemeente Breda gaat de cultuur in het Havenkwartier in wijk Belcrum opdelen in Klavers Jansen en Backer en Rueb. Voor de cultuur in Klavers Jansen, de voormalige conservenfabriek met loodsen en panden, gaan Podium Bloos, Nieuwe Veste en het Chassé Theater de kar trekken. Op Backer en Rueb, waar woningbouw komt, met hergebruik van twee oude fabriekshallen, krijgen MotMot gallery en proeflokaal Brack een rol.
 2. Met bloed bespuugd en in oor en lip gebeten: wordt West-Brabantse hulpverlener vaker doelwit van geweld?
  PREMIUM

  Met bloed bespuugd en in oor en lip gebeten: wordt West-Brabantse hulpverle­ner vaker doelwit van geweld?

  BREDA - Een politieman die in Breda met bloed wordt bespuugd, een man in Bergen op Zoom die zich tot twee keer toe tegen agenten keert, een stadsgenoot die in Roosendaal een politieagente in oor en lip bijt, een Steenbergenaar die een politieman in zijn gezicht slaat bij een opstootje en een Roemeen die in Breda hulpverleners schopt en slaat nadat hij met een hoofdwond op straat was aangetroffen. Het was behoorlijk raak in West-Brabant de afgelopen week. Het lijkt normaal te worden dat hulpverleners en politie ook lichamelijk de volle laag krijgen.

In samenwerking met indebuurt Breda