Volledig scherm
Pepperspray © Politie

Jongens aangehouden na belagen en beledigen agenten in supermarkt Breda

BREDA - Twee jongens (18 en 19) uit Breda zijn vrijdagavond aangehouden in een supermarkt. De jongens maakten deel uit van een groep van ongeveer zes jongeren die agenten belaagden en beledigden. De jongens verzetten zich bij hun aanhouding.

Agenten waren rond 19.30 uur in een supermarkt aan de Moerwijk na een melding dat een minderjarige medewerker was geschopt en geslagen door twee minderjarige jongens. Terwijl de agenten in gesprek waren met een ouder van het slachtoffer, kwam een groepje jongeren bij de deur staan. Toen een van de agenten vroeg of de jongeren weg wilden gaan, gaven ze daar geen gehoor aan.

De jongeren begonnen de agenten uit te schelden en te belagen. Een van de jongens werd na de belaging aangehouden. Een agent gebruikte hierbij pepperspray. Een andere jongen werd op straat aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

  1. Kerk afgeladen vol leutvierders tijdens Oeledienst in Breda: ‘Mag er over (broeks)pijpen gezongen worden?’

    Kerk afgeladen vol leutvier­ders tijdens Oeledienst in Breda: ‘Mag er over (broeks)pijpen gezongen worden?’

    BREDA - Dagjesmensen die - al dan niet geïnspireerd door het tv-programma 'Hier zijn de Van Rossems - die afgelopen zondag een bezoekje aan de Grote Kerk planden, staat bij binnenkomst een bijzondere verrassing te wachten. Vol ongeloof zien ze de kerk afgeladen vol zitten met leutvierders. Sommige bezoekers draaien meteen weer om, anderen blijven staan kijken en maken met hun telefoon foto's en filmpjes voor het thuisfront. De Oeledienst, de jaarlijkse carnavaleske kerkdienst in het Kielegat blijft een bijzonder fenomeen.

In samenwerking met indebuurt Breda