Screenshot van het filmpje dat de juf op haar Facebook zette
Volledig scherm
Screenshot van het filmpje dat de juf op haar Facebook zette © Facebook

Juf Marleen ontroert kleuters van basisschool in Klein-Zundert met filmpje

KLEIN-ZUNDERT - Ja, Marleen de Bont-Stapel wil zeker vaker filmpjes opnemen. Maar dan toch vooral voor de kleuters van groep 1 en 2 van basisschool Sint Antonius in Klein-Zundert. Haar vertolking van Guus Meeuwis’ ‘Brabant’ ging de afgelopen dagen per ongeluk behoorlijk viraal.

‘De dagen zijn lang als je veel thuis moet zijn / Je mist nu je vriendjes en dat doet soms pijn’, zijn de eerste twee regels van het liedje van juffrouw Marleen. ,,Voor de jongste kinderen duurt een week al een eeuwigheid. Het is juist de leeftijd dat sociale ontwikkeling op gang komt. Dus dit is voor hen ook zeker een hele rare periode”, legt ze uit. 

Ze nam het liedje op, om het vervolgens door te sturen naar de ouders. Marleen vond haar inspiratie bij een docent van de middelbare school van haar eigen zoon, die ook ‘Brabant’ van een andere tekst voorzag. Maar: andere doelgroep, dus ze paste de tekst flink aan. Alleen ‘En ik zit hier alleen in een te leeg lokaal / Ik heb heimwee naar jullie allemaal’ nam ze over van haar voorganger.

Tekst gaat verder onder het filmpje (op desktop full screen openen om hele beeld te zien)

Pianist Guus Meeuwis

Verder is het puur gericht op het Sint Antonius. En toen, plots, dook er een ander filmpje op. Iemand begeleidde het liedje met piano. ,,Ik ging uit van een ouder, maar dat bleek dus niet zo te zijn”, klinkt het nog altijd verwonderd. Het is Jan-Willem Rozenboom, de pianist van: juist, Guus Meeuwis.

Rozenboom zette het filmpje mét pianobegeleiding op Facebook (zie onderaan artikel). Marleen is vereerd, besloot toch ook haar originele filmpje online te zetten. Immers: met pianobegeleiding is het niet altijd overal even zuiver. En dat is het origineel wél.

Honderden reacties en delingen op social media was het gevolg. Niet alleen de ouders van het Sint Antonius zijn enthousiast. Ze krijgt reacties uit heel Nederland.

‘Kinderen moesten huilen toen ze het filmpje zagen’

,,Kijk, kleuters moeten ook in deze periode toch vooral spelen. Dus wij geven hen opdrachten. Ouders maken daar dan video’s en filmpjes van en die sturen ze naar ons”, wijst ze op de zinsnede ‘Maar de films, de foto’s die we sturen naar elkaar / Die maken de dagen wel echt minder zwaar’. ,,Ze missen elkaar. De vriendjes, de school. Ik hoorde dat kinderen hebben moeten huilen toen ze het filmpje zagen.”

Dus ja, ze wil vaker zulke filmpjes maken. Met haar eigen talent: zingen. ,,Ik hoop dat andere juffen of meesters door Nederland ook zoiets doen. Ik bedoel: het is voor de kinderen toch het allerleukste als ze hun eigen juf of meester zien? En dan maakt het toch niet uit als je echt niet kan zingen?” In de video maakt Marleen gewag van haar collega Anouk Verheijen. Zij etaleert kunstjes op haar trampoline en filmt deze. Puur voor de kinderen, puur voor de ouders.

Het filmpje van Jan-Willem Rozenboom

 1. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
  PREMIUM

  Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

  OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.
 2. Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  BREDA - De flinke politie-actie vrijdagavond in Breda heeft 55.000 euro en kilo's aan harddrugs opgeleverd. De politie had daarbij waarschuwingsschoten gelost. Een arrestatieteam viel een woning aan de Middellaan in Breda binnen en eerder werd een auto op de A58 tot stilstand gebracht. In een verborgen ruimte van de auto vond de politie een tas met geld, ongeveer 15.000 euro, en een tas met ongeveer vijf kilo MDMA. In de woning werd nog veel meer gevonden. In totaal zijn drie mannen aangehouden.

In samenwerking met indebuurt Breda