Volledig scherm
BREDA, Pix4Profs-Ron Magielse opening betoverend breda met het verlichten van de veelbesproken, dure boom. © Pix4Profs-Ron Magielse

Kerstboom Betoverend Breda kostte dit keer 31.800 euro, maar meer inzicht krijgt politiek niet

BREDA - Ook de politiek krijgt geen inzicht in de begroting van Betoverend Breda. Op vragen van de VVD, SP en Breda '97 over de kosten van de kerstboom die tijdens het evenement elf dagen op de Grote Markt stond, kan het college van B en W slechts antwoorden dat afgelopen keer een bedrag van 31.800 euro was opgenomen voor de boom. 

Een specificatie wordt echter niet gegeven omdat de begroting van het evenement ‘bedrijfsgevoelige informatie’  bevat. 

De partijen hadden de vragen gesteld nadat deze krant berichtte dat de boom gemiddeld zo'n 100.000 euro per jaar kost. Met name het eerste jaar (2018) zou het duurste zijn geweest. Breda Marketing - organisator van het evenement - sprak dat tegen maar wilde niet zeggen hoe het wel met de kosten zit. 

Breda Marketing huurt de boom voor drie jaar van het bedrijf Fraai uit Oosterhout. Die heeft de boom - een stalen constructie met kunsttakken - ontworpen en zorgt voor opslag, opbouw en aankleding. Ook is er een heel concept rondom de boom bedacht middels het verhaal over het figuurtje Careltje. In hoeverre al die kosten in het bedrag van de nu genoemde 31.800 euro zitten, is niet bekend.  

Zo blijft ook onduidelijk waar de 100.000 euro subsidie die Breda Marketing voor het evenement heeft gekregen nog meer aan besteed is. Zover bekend, zijn de kosten voor ijsbaan op de Grote Markt betaald uit een bijdrage  van het Ondernemersfonds (85.000 euro). Behalve de ijsbaan en de kerstboom waren er vrijwel geen activiteiten die speciaal voor Betoverend Breda georganiseerd waren. 

In samenwerking met indebuurt Breda