Kledingwinkel voor de langnekken van Breda

BN DeStemBREDA - Onvrijwillige hoogwaterbroeken, te korte mouwen en te korte shirts. Lange mensen met deze problemen kunnen bij de pop-up van House of Tall aan Boschstraat 123 in Breda terecht, die 15 oktober opende. In de pop-up kunnen lange Bredanaars kleren kopen die goed zijn van lengte, maar niet te groot zijn. Tegen dit probleem lopen lange mannen en vrouwen namelijk vaak aan (no pun intended). 

Maar wanneer ben je nou eigenlijk lang? Volgens het Bureau voor de Statistiek ben je een lange man als je boven de 1,90 meter zit, en ben je een lange vrouw als je langer bent dan 1,80 meter. 

,,Als tiener is het heel vervelend om lang te zijn, je wilt er niet bovenuit steken. Uiteindelijk moet je het dan accepteren, en wees er dan maar trots op!”, zegt Inez Scheper, initiatiefnemer van House of Tall en zelf ook niet echt kort. ,,Het grootste probleem vond ik vroeger dat ik nooit leuke kleren kon kopen", zegt Scheper. Dit is dus een probleem voor de meeste lange mensen. 

Klant Marijke van Peene is blij met de pop-up: ,,Ik kom uit Zeeland, dus de pop-up in Breda is niet heel ver weg.” Tips? ,,Er zijn groepen op Facebook voor lange mensen. Je kan daar om kledingtips vragen, maar ook advies geven aan andere lange mensen", zegt van Peene.

Volledig scherm
Inez Scheper in House of Tall © Sophie Courtin en Tijmen Schauwaert
  1. Lichaam van Lisan (17) uit Breda verwoest door ziekte van Lyme, behandeling in Duitsland geeft eindelijk hoop

    Lichaam van Lisan (17) uit Breda verwoest door ziekte van Lyme, behande­ling in Duitsland geeft eindelijk hoop

    BREDA - ,,Een maand geleden kon Lisan niet langer dan vijf minuten lopen. Nu wandelen we iedere avond samen een half uur door de wijk. Ongelooflijk!”, zegt de moeder van Lisan Donkers (17). Door een tekenbeet op haar zevende kreeg de Bredase de ziekte van Lyme, wat een verwoestende uitwerking op haar lichaam had. Ze kon bijna niks meer, maar na eindelijk een behandeling in een Duitse kliniek te hebben gekregen, is er een sprankje hoop.

In samenwerking met indebuurt Breda