Volledig scherm
© RAMON MANGOLD

Koepel en voormalig museum herbergen Breda Photo

BREDA - Breda Photo neemt dit jaar twee bijzondere locaties op in het International Photofestival: de koepel en het voormalig Breda's Museum. Dat is dinsdagavond bekendgemaakt. 

Het verlaten pand aan de Parade wordt tijdelijk weer een museum en in de Koepel komt een groot multimediaal project met als thema de relatie tussen wetenschap en religie. In de centrale ruimte van de Koepel wordt een videowall geplaatst waarop werk van Geert van Kesteren wordt getoond. 

Soundtrack

Dat is een Nederlandse fotograaf die in Tel Aviv werkt. ,,Bezoekers krijgen de ervaring van de architectuur van de koepel, gekoppeld aan beeld en geluid. Want een Israëlische componist maakt een soundtrack bij de videowall'', zegt zakelijk manager Theo Andriessen. Het Internationaal fotofestival is van 5 september tot 21 oktober. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Breda fonkelt en baadt in warme sfeer

    Breda fonkelt en baadt in warme sfeer

    BREDA - Nog een dag of tien te gaan, maar wie zich dit weekeinde al in kerstsferen wilde onderdompelen, had de plekken in Breda voor het uitkiezen. Uiteraard was er Betoverend Breda, dat vrijdagavond officieel opende en tot en met 6 januari duurt. Het trok het eerste weekend al een hoop publiek, geholpen door het eerste sneeuwlaagje van deze winter. Maar ook buiten het centrum was het feestdagensfeer dat de kerstklok sloeg. Kerstmarkten in de binnenstad, Prinsenbeek, Princenhage, het Ginneken en de Belcrum vochten om de gunsten van het publiek, en allemaal wonnen ze. Aan belangsteling hadden ze geen van alle te klagen.

In samenwerking met indebuurt Breda