Volledig scherm
impressie nieuwbouw Roskam © Bedaux de Brouwer architecten

Kogel door kerk: appartementen vervangen Zundertse Roskam

ZUNDERT - Op de plaats van het voormalige hotel de Roskam in Zundert komen 21 appartementen en een horecavoorziening.

Gisteren besloot het college een intentieovereenkomst aan te gaan met de Zundertse projectontwikkelaar Maas-Jacobs voor de nieuwbouw op de plek van het vroeger hotel. De ontwikkelaar is van plan er 21 appartementen te bouwen. Op de benedenverdieping is ruimte voor een horeca-gelegenheid. De bijgelegen parkeerplaats wordt heringericht.

Duveltje uit doosje 

Helemaal als een duveltje uit een doosje komt het plan niet. Maas-Jacobs kocht het complex al in 2016. Van meet af aan was het de bedoeling het hotel te slopen en te vervangen voor woningen met horeca.

Maas-Jacobs trok, zo stelt de gemeente Zundert in een persbericht, expres de nodige tijd uit voor er definitieve plannen werden ingediend. Dit, om ze te laten passen bij de Zundertse Centrumvisie en binnen de visie die de gemeenteraad onlangs gepresenteerd kreeg voor deelgebied De Nieuwe Tuintjes, waar de Roskam midden in ligt. Bovendien werd gewacht op de reconstructie van de Molenstraat.

Dat werk is klaar. ,,Het college gaat zich nu inzetten om nieuwe woningen te creëren binnen de staande bebouwing aan die doorgaande weg”, zegt wethouder Patrick Kok. Er is al wat in gang gezet, zegt hij. En wijst op de plannen voor de bouw van de Tantes van Van Gogh en de komst van appartementen op de plek van Jacobs Kleding. De Roskam past erbij.

Op 4 december tussen 19.00 en 20.30 uur is er een informatie-avond bij De Proeftijd, Molenstraat 1, Zundert. 

In samenwerking met indebuurt Breda