Volledig scherm
Een impressie van Ruyterhof Rijsbergen © Somnium Real Estate/Oomen architecten bv

Komst appartementen Ruyterhof in Rijsbergen stuk dichterbij na aanpassing bouwplan

RIJSBERGEN - De komst van appartementencomplex Ruyterhof in Rijsbergen is een stuk dichterbij gekomen. Het college van de gemeente Zundert heeft beslist een aangepast bouwplan opnieuw in procedure te brengen.

Enige tijd geleden diende de Rijsbergse projectontwikkelaar Somnium Real Estate een plan in voor de bouw van een complex met dertien appartementen aan de Rijsbergse Hogestraat.

Het bouwplan stuitte op bezwaar. Omwonenden meenden dat het te groot, te massief en te hoog zou worden. Bovendien vonden ze het complex wat dicht op de weg staan en vreesden sommigen voor inkijk.

Een--op-eengesprekken

Na informatie- en inspraakbijeenkomsten en na een-op-eengesprekken met bezwaarmakers paste Somnium Real Estate het bouwplan aan.

Wijnand van der Velden van Somnium Real Estate: ,,Op basis van de inbreng hebben we besloten de hele bovenste verdieping, het penthouse, weg te halen. Het complex is dus flink lager geworden.” Daardoor en door de beslissing om het complex een stuk naar achteren, verder van de straat af, te bouwen, is er meer lucht ontstaan. Om de privacy te waarborgen is bovendien beslist de balkons aan de Lagestraat niet aan te brengen. ,,Alle buitenruimte komt nu aan de zuid- en oostkant van het gebouw”, zegt Van der Velden.

Grote belangstelling 

Ondanks dat het gebouw zowel aan de boven- als voorzijde kleiner wordt, blijft het complex dertien appartementen tellen. Van der Velden: ,,Ze worden iets kleiner dan we oorspronkelijk hadden getekend.” Neemt niet weg dat alle appartementen tussen de 80 en de 145 vierkante meter zullen meten en twee slaapkamers hebben. In het blok komen tien koop-, en drie (middeldure) huurappartementen.

Somnium Real Estate denkt met de aanpassingen de bewaarmakers ver tegemoet te zijn gekomen: ,,Zo’n 95 procent heeft aangegeven met het aangepaste plan te kunnen instemmen.” Ook het Zundertse college is in zijn nopjes met de aanpassingen en heeft het idee dat er nu een plan ligt dat door de omgeving wordt gedragen. De komende zes weken ligt het (voor de bouw noodzakelijke) ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Van der Velden, die al meer dan honderd belangstellenden op zijn lijst heeft staan, hoopt in het eerste kwartaal te kunnen beginnen met de verkoop.

In samenwerking met indebuurt Breda