Volledig scherm
Koningsdag begint in Zundert met versierde fietsen. Die gaan dit keer niet naar de Markt, maar naar het Nassauplein © Patrycja Lassocinska/Het Fotobur

Koningsdag Zundert verplaatst naar Nassauplein

ZUNDERT - De Markt middelpunt van Koningsdag in Zundert? Gewoonlijk wel, maar dit jaar niet. De Markt is opgebroken. De festiviteiten zijn verplaatst.

Koningsdag 2019 is in Zundert om meer dan één reden memorabel. Het is de vijftigste keer dat het ‘t Stokperdje het evenement organiseert. Maar dat niet alleen: het evenement is verplaatst naar het Nassauplein.

Wennen? ,,Wel een beetje”, zegt Jesse Sprenkels van ‘t Stokperdje. Maar het kon niet anders. In het kader van de reconstructie van de Molenstraat, zijn Markt en het Vincent van Goghplein tijdelijk veranderd in een zanderige bouwplaats. Afzethekken er omheen.

Nassauplein

En dus is uitgeweken naar het Nassauplein. Een prima locatie. Maar zonder de horeca van de oude plek. ,,Dat is opgelost”, zegt Sprenkels. ,,De kraam van de Bolle Buiken staat er al.” De friettent. ,,De andere horeca verhuist gewoon mee.” Die nestelt zich in een tent op het plein.

Anders dan anders zijn alle activiteiten nu op één en niet op twee pleinen. Het kan best zijn dat dat prima bevalt. Sprenkels: ,,Na de werkzaamheden zijn de Markt en het Vincent van Goghplein allebei iets kleiner geworden. Misschien zitten we eigenlijk wel beter op het Nassauplein.” Er komt natuurlijk nog een evaluatie. ,,Blijken we heel tevreden, dan kan het zijn dat we op het Nassauplein blijven.”

Dat is toekomstmuziek. Eerst vertrekken op Koningsdag om 9.45 uur de versierde fietsen vanaf het Stokperdje naar het Nassauplein. Van 10.30 tot 16.00 uur is daar de spellenkermis en vrijmarkt. 

 1. Coach ex-prostituees: ‘Het is keihard. Maar er is een uitweg’
  PREMIUM

  Coach ex-prostitu­ees: ‘Het is keihard. Maar er is een uitweg’

  BREDA - De seksbranche tiert welig. Onzichtbaar en vaak duister in de huiselijke sfeer of hotelkamer. Prostituees hebben vaak moeite om te stoppen. Ze vinden in Joukje Welman van Instituut Maatschappelijk Werk (IMW) in Breda een stevig baken van hulp en zorg. Sinds de oprichting van het regionaal uitstapprogramma prostituees (RUPS) in 2015 heeft ze liefst 168 prostituees in de Baronie (Breda, Oosterhout en Etten-Leur) op weg geholpen.
 2. Voorwaardelijke celstraf voor relschopper Willem II, taakstraffen voor vijf andere supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voetbal’
  PREMIUM
  Update

  Voorwaarde­lij­ke celstraf voor relschop­per Willem II, taakstraf­fen voor vijf andere supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voet­bal’

  BREDA/TILBURG - Een Willem II-supporter krijgt twee maanden voorwaardelijke celstraf voor de zware rellen vorig jaar bij de derby NAC-Willem II. De Tilburger stookte volgens de politierechter in Breda andere supporters op en beledigde een agent. Vijf andere Willem II’ers krijgen een werkstraf, variërend van 150 tot 200 uur.

In samenwerking met indebuurt Breda