Volledig scherm
PREMIUM
Verkeersdrukte op de zuidelijke rondweg in Breda © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Kritiek op verkeersstudie zuidelijke rondweg Breda: ‘Extra asfalt lost niks op'

Omwonenden van de zuidelijke rondweg in Breda liggen al tijden met de gemeente in de clinch omdat ze veel overlast ondervinden van de drukte op deze verkeersader. Nu is er een studie gemaakt, maar die valt slecht.

De gemeente kijkt te veel naar de dorostroming. En waarom komt er geen vrachtwagenverbod? Bewoners aan de zuidelijke rondweg vinden de inhoud van de concept-verkeersstudie over de route 'zeer teleurstellend'.

  1. Afscheid burgemeester Poppe-de Looff: ‘Er waren bedreigingen en andere moeilijke momenten, maar Zundert was een warm bad’
    PREMIUM

    Afscheid burgemees­ter Poppe-de Looff: ‘Er waren bedreigin­gen en andere moeilijke momenten, maar Zundert was een warm bad’

    ZUNDERT -Na ruim twaalf jaar neemt Leny Poppe-de Looff vrijdag afscheid als burgemeester van Zundert. Met echtgenoot Piet blikt ze terug. ,,Er waren moeilijke momenten”. Zoals de bedreigingen in de tijd dat ze aan het roer stond van de ontmanteling van Fort Oranje. Maar: ,,We koesteren ook veel mooie herinneringen.” Eén ding is duidelijk: ,,We gaan Zundert zeker missen.”

In samenwerking met indebuurt Breda