Volledig scherm
PREMIUM
© Paul Verlinden

Kruipen de maden deze zomer nog uit de kliko?

COLUMNHé, hé, vanaf vanavond kan de nieuwe gemeenteraad eindelijk echt aan de bak. Tussen de verkiezingen en de start van het nieuwe college zit altijd een politieke komkommertijd, waarin weinig spannends gebeurt. Dus nu alle wethouders benoemd zijn, kan de raad los gaan. Maar wat blijkt als ik naar de kalender kijk? Nog goed drie weken en dan begint het zomerreces al weer.

Sinds de verkiezingen van maart heeft de raad zich nog niet in het zweet hoeven werken, zelfs niet nu er nog steeds geen airco in de raadzaal is. Vanavond zullen de temperaturen vast ook niet erg oplopen bij agendapunten als 'aanvraag vangnetuitkering Participatiewet' en 'vaststellen kader Breda Doet'.

  1. Prinsenbeekse BAK-zittingen trekken ook jongeren

    Prinsen­beek­se BAK-zittingen trekken ook jongeren

    PRINSENBEEK - De Prinsenbeekse BAK-zittingen in De Drie Linden zijn onverminderd populair: alle voorstellingen zijn uitverkocht. Sinds 2016 zit het publiek aan lange tafels in plaats van in een theateropstelling en deze oktoberfeestsetting werpt zijn vruchten af; het publiek weet de carnavalsavond weer moeiteloos te vinden. Deze jaargang zijn er veertig extra plaatsen gecreëerd en is de capaciteit 360. Daarbij worden bovendien alle leeftijden bereikt. Het werkt ook mee dat steeds meer jongeren deelnemen op het podium; zij nemen immers hun vrienden mee.

In samenwerking met indebuurt Breda