Volledig scherm
Portret van Arnold van den Berg, scheidend burgemeester Teteringen, eind 1996. Op de achtergrond een foto van het Teteringse gemeentebestuur van 1927, kort voor de eerste (gedeeltelijke) annexatie door Breda © Johan van Gurp/BN DeStem

Laatste burgemeester van Teteringen overleden

TETERINGEN - Arnold van den Berg, de oud-burgemeester van Teteringen is afgelopen woensdag overleden. De CDA’er is 83 jaar geworden.

Van den Berg werd geboren in Oisterwijk. In 1984 werd hij benoemd tot burgemeester van Teteringen, toen nog een op zichzelf staande gemeente.

Over zijn burgemeesterschap zei hij in 1996 in DeStem: ,,Wat ik in deze functie heel belangrijk vind, zijn de relaties met de mensen. Ik vind het fijn om in een samenleving te zitten, waar je problemen maar ook de plezierige dingen van de mensen kent, waar je contacten met het verenigingsleven hebt.”

Herindeling

In 1997 volgde de gemeentelijke herindeling, waarbij Teteringen werd opgenomen in de gemeente Breda. Daarmee kwam tevens Van den Bergs functie als burgervader te vervallen. Stilzitten deed hij niet: hij was langere tijd onder meer voorzitter van de Katholieke Bond voor Ouderen in West-Brabant, de West-Brabantse gildes en de Provinciale Raad voor de Volksgezondheid.

Van den Berg was Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ook was hij ereburger van voormalig gemeente Teteringen.

Afscheid

Hij laat zijn vrouw Anneke, kinderen en kleinkinderen achter. Het afscheid van de oud-burgemeester van Teteringen is dinsdag 21 augustus om 14.00 in de Sint-Willibrorduskerk aan het Willem Alexanderplein in Teteringen. 

In samenwerking met indebuurt Breda