Lange rijen bij voorverkoop Klûntocht Breda

videoBREDA - Hoewel de temperaturen het vriespunt deze winter nog slechts sporadisch gekust hebben, staat op 2 februari de Bredase Klûntocht op het programma.

De rij om aan kaarten te komen staat even voor aanvang van de verkoop, van de Venise Bar tot voorbij de Korte Brugstraat. Dat is, langs de rij aflopend, dik twee minuten flink doorstappen.

De voorverkoop is dit jaar gegund aan de Venise Bar. Zij versierden volgens een deskundige jury bij de vorige editie hun bar het mooist en deze avond is onderdeel van de daaraan verbonden prijs. Eigenaar Edwin van de Merwe maakt er met zichtbaar plezier een feestje van. Uit de speakers klinkt het nummer ‘Blij in de rij’ van de carnavalsformatie Mosterd na de maaltijd.

6000 kaarten in totaal

Ondanks dat het Klûnfeest een feest is dat zowel ín de kroegen als op de Grote Markt gevierd wordt, is er een maximum aantal stempelkaarten beschikbaar. Dit omdat het feest - op papier - een binnenactiviteit is. Het aantal klûners is derhalve gelimiteerd aan de totale capaciteit van alle deelnemende kroegen tezamen. Er zijn 6000 kaarten te bemachtigen. Per persoon mogen er vijf gekocht worden. Een kaart kost 5 euro.

De Bredase Klûntocht is inmiddels al aan haar 23e editie toe en heeft op verschillende plekken in de regio navolging gekregen.

Volledig scherm
De rij om aan kaarten te komen staat even voor aanvang van de verkoop, van de Venise Bar tot voorbij de Korte Brugstraat. © Martijn Schraven
Volledig scherm
De rij om aan kaarten te komen staat even voor aanvang van de verkoop, van de Venise Bar tot voorbij de Korte Brugstraat. © Martijn Schraven

In samenwerking met indebuurt Breda