Laurentius Breda verkoopt Helmondse woningen

BREDA/HELMOND - De Bredase woningcorporatie Laurentius verkoopt 76 huurwoningen in Helmond aan de Eindhovense  corporatie Woonbedrijf. 

De woningen aan de Dortmunderkade in Helmond passeren op 13 december bij de notaris.  De woningen worden in verhuurde staat aan Woonbedrijf overgedragen. 

De woningverkoop past in de strategie van Laurentius om woningen buiten het eigen kerngebied in de regio Breda af te stoten. Op deze manier kan Laurentius ook de financiële positie versterken. Die financiële positie heeft ernstig te lijden gehad onder de mogelijke malversaties die plaatsvonden onder de oud-directeur Walter Vermeulen. Justitie verdenkt Vermeulen van fraude met vastgoedtransacties. Daarmee zou hij Laurentius voor vele miljoenen euro's hebben opgelucht. Vermeulen staat in december voor de rechter in Breda.    

Laurentius zou ook overwegen om wooncomplexen in Vlissingen, Tholen, Goes, Terneuzen, Bladel, Terheijden, Tilburg en Roermond te verkopen.

Volledig scherm
© Lex van Lieshout
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda