Laurentius Breda verkoopt Helmondse woningen

BREDA/HELMOND - De Bredase woningcorporatie Laurentius verkoopt 76 huurwoningen in Helmond aan de Eindhovense  corporatie Woonbedrijf. 

De woningen aan de Dortmunderkade in Helmond passeren op 13 december bij de notaris.  De woningen worden in verhuurde staat aan Woonbedrijf overgedragen. 

De woningverkoop past in de strategie van Laurentius om woningen buiten het eigen kerngebied in de regio Breda af te stoten. Op deze manier kan Laurentius ook de financiële positie versterken. Die financiële positie heeft ernstig te lijden gehad onder de mogelijke malversaties die plaatsvonden onder de oud-directeur Walter Vermeulen. Justitie verdenkt Vermeulen van fraude met vastgoedtransacties. Daarmee zou hij Laurentius voor vele miljoenen euro's hebben opgelucht. Vermeulen staat in december voor de rechter in Breda.    

Laurentius zou ook overwegen om wooncomplexen in Vlissingen, Tholen, Goes, Terneuzen, Bladel, Terheijden, Tilburg en Roermond te verkopen.

Volledig scherm
© Lex van Lieshout
  1. Tim 'The Travelling Teacher' uit Terheijden reist de hele wereld over: 'Ik wilde dit al zo lang'

    Tim 'The Travelling Teacher' uit Terheijden reist de hele wereld over: 'Ik wilde dit al zo lang'

    TERHEIJDEN - Tim The Travelling Teacher, zo noemt hij zichzelf. Leraar Tim Ovington (28) uit Terheijden pakte in september zijn rugzak en heeft na vijf maanden al 18 landen bezocht. Hij wil met eigen ogen zien hoe het onderwijs er in al die landen uit ziet. Zelf gaf hij Engels en Mediawijsheid op de mavo aan Effent in Oosterhout. Nu praat hij met docenten in Denemarken, Ijsland en staat zelf voor de klas in Malawi, Toronto en Memphis.

In samenwerking met indebuurt Breda