Volledig scherm
Gezamenlijke repetitie van de leerlingen uit Chaam en Terheijden o.l.v. dirigent Manuel de Wijs. © Harmonie Chaam

Leerlingen uit Chaam en Terheijden geven samen concert

CHAAM - De leerlingenorkesten van de harmonieën uit Chaam en Terheijden sloegen de handen ineen. Zondag 19 mei om 14.00 uur is het zover. Dan voeren ze samen in Bellevue aan de Chaamse Dorpsstraat tien composities uit films en musicals van Disney uit. 

“De repetities in de voorbije maanden verliepen erg leuk. Er is hard gewerkt om een mooie Disneysfeer te creëren", zegt dirigent Manuel de Wijs uit Breda. "Op zondag 2 juni om 12.00 uur geven we hetzelfde concert nogmaals maar dan in zaal De Harmonie in Terheijden", vult hij aan. 

Er treedt ook jeugdig zangtalent op. Emmy Kroon zingt How Far I'll Go en Demi Zweers Let It Go. De Wijs: "Cas van Raak en Veerle Nugteren soleren in het lied Do You Want To Build a Snowman.” 

De repetities vonden afzonderlijk maar ook gezamenlijk plaats afwisselend in Chaam en Terheijden. Op het programma staan onder meer The Lion King en Pirates of The Carribean over de avonturen van kapitein Jack Sparrow. “Tijdens het concert waan je jezelf door de verrassende sprookjesachtige setting in de typische Disneysfeer", zegt fluitiste Anneliek Bastiaanssen. 

De verhalen van Belle en het Beest en over de straatjongen Aladdin passeren de revue. De leerlingen willen nog niet alles verklappen over wat er allemaal staat te gebeuren. Percussioniste Dominique Swolfs licht toch een tipje van de sluier op. "Het staat iedereen vrij om tijdens het concert verkleed te komen als Disneyfiguur", zegt ze. Beide concerten in Chaam en Terheijden zijn gratis te bezoeken.

In samenwerking met indebuurt Breda