Volledig scherm
De flat aan de Sandenburgstraat in Breda, waar de schietpartij plaatsvond. © Perry Roovers MaRicMedia

Limburger Sofian L. (23) geeft toe: ‘Ik schoot Kaan Safranti in Breda dood met kalasjnikov’

BREDA - De 23-jarige Sofian L. uit Roermond heeft bekend dat hij de fatale schoten heeft gelost die op 8 april Kaan Safranti uit Breda het leven hebben gekost. Dat bleek vrijdagochtend tijdens een tussentijdse zitting in de rechtbank van Breda. 

Volgens zijn advocaat Francoise Landerloo heeft haar cliënt ervoor gekozen om volledige opening van zaken te geven. Hij en zijn medeverdachten zouden op zondag 8 april naar Breda zijn gereden om Kaan te beroven van een grote hoeveelheid wiet. 

Zij zouden wapens mee hebben genomen om de ripdeal kracht bij te zetten. Toen bleek dat Kaan Safranti toch geen gewillig slachtoffer was, zou Sofian S. bij een confrontatie met een kalasjnikov op hem hebben geschoten, meldt de Limburger.

Arrestaties

Sofian L. en vier medeverdachten uit Roermond, Venlo, Sittard en Geleen zijn op 30 mei als verdachten opgepakt. In juli en september pakte de politie nog een zesde en een zevende verdachte op. Bronnen rond het onderzoek zeggen dat de man die de politie in juli oppakte als eerste heeft verklaard.  

Met zijn bekentenis zouden ook het stilzwijgen van de anderen zijn doorbroken en hebben verklaard over hun rol en die van de anderen. 

Het gaat om twee vrouwen en vijf mannen. De oudste is 28 jaar; de jongste 21. 

Verdachte Sofian S. was zo bleek vrijdag voor de rechtbank al al bezig om zijn achternaam te laten wijzigen. Hij heet sinds kort Sofian L. 

 1. ‘Als er zo'n kwetsbaar kindje in je armen wordt geduwd, kun je niet weigeren’
  PREMIUM

  ‘Als er zo'n kwetsbaar kindje in je armen wordt geduwd, kun je niet weigeren’

  KLEIN-ZUNDERT/ MALAWI - Nicole van Elteren was 26 jaar, toen haar leven voorgoed kantelde. Daar stond ze. In Malawi. De kleine Maria, vier maanden oud, in haar armen. ,,De oma van Maria keek me aan, vroeg toen of ik het kindje wilde adopteren. Ik aarzelde. Had eigenlijk plannen terug te gaan naar Nederland. Maar ik was gehecht geraakt aan Maria. Wilde er voor haar zijn. Ik vond het eng, maar heb het toch gedaan.”
 2. Bredaose Turfschippers en ’t Zooike hebben de officiële carnavalskraker van 't Kielegat
  Kielegat

  Bredaose Turfschip­pers en ’t Zooike hebben de officiële carnavals­kra­ker van 't Kielegat

  BREDA - Da ziede zo, een vrolijk liedje over de liefde, van De Bredase Turfschippers & ‘t Zooike is tijdens het jaarlijkse blèèrfêêst van het Kielegat uitgeroepen tot Carnavalslied 2019. Een zeskoppige jury geeft individueel punten op drie onderdelen: tekst, muziek en carnavalesk gehalte. Na afloopt levert een simpele optelsom de winnaar van de avond op. Zonder dat hier verder nog overleg over plaatsvindt. ,,Het is drieënhalve minuut hard werken per nummer, dat is al”, zegt juryvoorzitter Ton Kleemans.

In samenwerking met indebuurt Breda