Volledig scherm
De flat aan de Sandenburgstraat in Breda, waar de schietpartij plaatsvond. © Perry Roovers MaRicMedia

Limburger Sofian L. (23) geeft toe: ‘Ik schoot Kaan Safranti in Breda dood met kalasjnikov’

BREDA - De 23-jarige Sofian L. uit Roermond heeft bekend dat hij de fatale schoten heeft gelost die op 8 april Kaan Safranti uit Breda het leven hebben gekost. Dat bleek vrijdagochtend tijdens een tussentijdse zitting in de rechtbank van Breda. 

Volgens zijn advocaat Francoise Landerloo heeft haar cliënt ervoor gekozen om volledige opening van zaken te geven. Hij en zijn medeverdachten zouden op zondag 8 april naar Breda zijn gereden om Kaan te beroven van een grote hoeveelheid wiet. 

Zij zouden wapens mee hebben genomen om de ripdeal kracht bij te zetten. Toen bleek dat Kaan Safranti toch geen gewillig slachtoffer was, zou Sofian S. bij een confrontatie met een kalasjnikov op hem hebben geschoten, meldt de Limburger.

Arrestaties

Sofian L. en vier medeverdachten uit Roermond, Venlo, Sittard en Geleen zijn op 30 mei als verdachten opgepakt. In juli en september pakte de politie nog een zesde en een zevende verdachte op. Bronnen rond het onderzoek zeggen dat de man die de politie in juli oppakte als eerste heeft verklaard.  

Met zijn bekentenis zouden ook het stilzwijgen van de anderen zijn doorbroken en hebben verklaard over hun rol en die van de anderen. 

Het gaat om twee vrouwen en vijf mannen. De oudste is 28 jaar; de jongste 21. 

Verdachte Sofian S. was zo bleek vrijdag voor de rechtbank al al bezig om zijn achternaam te laten wijzigen. Hij heet sinds kort Sofian L. 

 1. De 076-tafel om Bredanaars met elkaar te verbinden: ‘Het is iets unieks, origineels en uitdagends’
  PREMIUM

  De 076-tafel om Bredanaars met elkaar te verbinden: ‘Het is iets unieks, origineels en uitdagends’

  BREDA - ,,Wat zou het toch ontzettend gaaf zijn”, mijmert Pim Schreurs, ,,als deze tafel bijvoorbeeld eens op het gemeentehuis komt te staan. Dat Bredanaars eraan kunnen zitten. Dat het hen op die manier verbindt.” Of de bibliotheek. Een kledingzaak. Een etalage. Wat dan ook, als het maar een dergelijke functie krijgt. Mensen met elkaar kan laten praten. Overduidelijk trots zijn ‘De Gasten van hout’ op hun zojuist vervaardigde 076-tafel. En de stad mag ‘m nu ook zien.
 2. Bredase Pauline Mulder lanceert kledinglijn met Dave en Donny Roelvink: ‘Dit had ik nooit durven dromen’
  PREMIUM

  Bredase Pauline Mulder lanceert kleding­lijn met Dave en Donny Roelvink: ‘Dit had ik nooit durven dromen’

  BREDA - Bijna naakt, met strakke spieren en witte tanden staan Dave en Donny Roelvink op de foto, samen met de Bredase Pauline Mulder (48). Menig vrouw zou er een moord voor doen, om zo met de Roelvinkjes vereeuwigd te worden. Mulder ontwierp samen met hen een kledinglijn voor supermarktketen Lidl. ,,Ik zei tegen de jongens dat ze er honderd procent voor moesten gaan.”

In samenwerking met indebuurt Breda