Ad van Melis (rechts), voorzitter van heemkundekring Op de Beek, samen met coördinator Wijnand Bouman in museum De Rijf. Ze zijn blij met de ruimte die de voormalige varkensstal biedt om de grote collectie te kunnen tonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ad van Melis (rechts), voorzitter van heemkundekring Op de Beek, samen met coördinator Wijnand Bouman in museum De Rijf. Ze zijn blij met de ruimte die de voormalige varkensstal biedt om de grote collectie te kunnen tonen. © archieffoto Susanne Den Boer

Locatie museum De Rijf bevalt, maar toekomst blijft onzeker

Prinsenbeek - Heemmuseum De Rijf heeft wat het Bredase college betreft een prima stek gevonden in de voormalige varkensstal aan de Brielsedreef in Prinsenbeek. Zij adviseert positief over de wijziging naar een maatschappelijke bestemming, zodat het museum daar kan blijven. Maar of dat lukt, is nog geen uitgemaakte zaak.

 1. De instroom van mbo'ers daalt, en dat is raar want: ‘Ze kunnen aan salaris straks vragen wat ze willen’
  PREMIUM
  interview

  De instroom van mbo'ers daalt, en dat is raar want: ‘Ze kunnen aan salaris straks vragen wat ze willen’

  BREDA/OOSTERHOUT - Ze leiden vakmensen op, van heftruckchauffeur tot zorgmedewerker. Na hun studie ligt het werk voor veel mbo’ers voor het oprapen, want de vraag naar goed opgeleide specialisten is groot. Toch ziet Rob Neutelings, bestuursvoorzitter van Curio, de instroom op zowel het vmbo als het mbo al jaren dalen. ,,Een groeiend probleem waar West-Brabant nu al last van heeft.”

In samenwerking met indebuurt Breda

 1. Nederlanders in de rij voor sneltesten in Duitsland
  Play

  Nederlan­ders in de rij voor sneltesten in Duitsland

 2. Joyce werd chronisch ziek na twee herseninfarcten: 'Vette pech'
  Play

  Joyce werd chronisch ziek na twee hersenin­farc­ten: 'Vette pech'