Een verkeersbord geeft de verplichte looprichting aan in het gebied rond de Havermarkt. Stappers moeten daar 1,5 meter afstand van elkaar houden, en stilstaan is verboden. dit is een van de maatregelen die burgemeester Depla doorvoert om 'de teugels meer aan te trekken'.
Volledig scherm
PREMIUM
Een verkeersbord geeft de verplichte looprichting aan in het gebied rond de Havermarkt. Stappers moeten daar 1,5 meter afstand van elkaar houden, en stilstaan is verboden. dit is een van de maatregelen die burgemeester Depla doorvoert om 'de teugels meer aan te trekken'. © Pix4Profs-Ron Magielse

Looplijnen in Breda, in Roosendaal alleen nog maar terrassen: ‘Kijk om je heen, niemand houdt zich eraan’

BREDA - Het aantal coronabesmettingen loopt op, met West-Brabant als één van de brandhaarden. Reden voor burgemeester Paul Depla van Breda om de teugels aan te trekken in bijvoorbeeld het uitgaansleven. Op drukke plekken als de Havermarkt, Visserstraat en de Haven staan looplijnen en hekken. Boetes worden een stuk eerder uitgeschreven. 

  1. Minister Ollongren ziet ‘toffe plek’ Breda wel zitten: ‘Maar het is wel een kwestie van volhouden’

    Minister Ollongren ziet ‘toffe plek’ Breda wel zitten: ‘Maar het is wel een kwestie van volhouden’

    BREDA - ,,Jullie hebben in Breda een heel groot voordeel: er is veel binnenstedelijke ruimte waar je goed kan bouwen.’’ Dat zei minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken tijdens een werkbezoek aan Breda. Daar kreeg ze een rondleiding over het terrein van de voormalige Nibitt-fabriek aan de Ettensebaan, terwijl ze in het Havenkwartier werd bijgepraat over de ontwikkelingen rond de Belcrumhaven.

In samenwerking met indebuurt Breda