Volledig scherm
PREMIUM
Steekincident Merwedestraat september 2017 in Breda. © Perry Roovers/Maric Media

Man steekt vrouw met aardappelschilmes: 4 jaar cel en TBS geëist

BREDA - Het OM eiste vanochtend een onvoorwaardelijke celstraf van vier jaar en TBS voor Bredanaar J.B.. In september 2017 zou hij een vrouw neer hebben gestoken in de Merwedestraat in haar eigen huis. Ook zou hij haar hebben willen verkrachten. Dat, terwijl hij net weer op vrije voeten was.

De verdachte zou bij het slachtoffer hebben aangebeld met de vraag of haar man thuis was. Later klonk de deurbel weer: deze keer was de vraag of hij zijn handen bij haar mocht wassen. Daarop zou J.B. de vrouw aan haar haren door het huis hebben getrokken, op weg naar de slaapkamer. ,,Als je niet meewerkt, steek ik je neer", klonk het, volgens het slachtoffer. 

  1. ‘Nieuwe wet hard nodig bij opsporen vermisten’
    video

    ‘Nieuwe wet hard nodig bij opsporen vermisten’

    BREDA - Onderzoeken naar vermiste personen worden bemoeilijkt door het ontbreken van wetgeving. Zolang er geen serieus vermoeden bestaat van een misdrijf, heeft de politie geen wettelijke basis om belangrijke privacygevoelige informatie op te vragen van vermisten zoals bank- en belgegevens. Het is om diezelfde reden soms zelfs onmogelijk om een ander land te vragen DNA af te nemen van familieleden, bijvoorbeeld ter identificatie van een lichaam.

In samenwerking met indebuurt Breda