Volledig scherm
PREMIUM
Steekincident Merwedestraat september 2017 in Breda. © Perry Roovers/Maric Media

Man steekt vrouw met aardappelschilmes: 4 jaar cel en TBS geëist

BREDA - Het OM eiste vanochtend een onvoorwaardelijke celstraf van vier jaar en TBS voor Bredanaar J.B.. In september 2017 zou hij een vrouw neer hebben gestoken in de Merwedestraat in haar eigen huis. Ook zou hij haar hebben willen verkrachten. Dat, terwijl hij net weer op vrije voeten was.

De verdachte zou bij het slachtoffer hebben aangebeld met de vraag of haar man thuis was. Later klonk de deurbel weer: deze keer was de vraag of hij zijn handen bij haar mocht wassen. Daarop zou J.B. de vrouw aan haar haren door het huis hebben getrokken, op weg naar de slaapkamer. ,,Als je niet meewerkt, steek ik je neer", klonk het, volgens het slachtoffer. 

 1. ‘Als er zo'n kwetsbaar kindje in je armen wordt geduwd, kun je niet weigeren’
  PREMIUM

  ‘Als er zo'n kwetsbaar kindje in je armen wordt geduwd, kun je niet weigeren’

  KLEIN-ZUNDERT/ MALAWI - Nicole van Elteren was 26 jaar, toen haar leven voorgoed kantelde. Daar stond ze. In Malawi. De kleine Maria, vier maanden oud, in haar armen. ,,De oma van Maria keek me aan, vroeg toen of ik het kindje wilde adopteren. Ik aarzelde. Had eigenlijk plannen terug te gaan naar Nederland. Maar ik was gehecht geraakt aan Maria. Wilde er voor haar zijn. Ik vond het eng, maar heb het toch gedaan.”
 2. Bredaose Turfschippers en ’t Zooike hebben de officiële carnavalskraker van 't Kielegat
  Kielegat

  Bredaose Turfschip­pers en ’t Zooike hebben de officiële carnavals­kra­ker van 't Kielegat

  BREDA - Da ziede zo, een vrolijk liedje over de liefde, van De Bredase Turfschippers & ‘t Zooike is tijdens het jaarlijkse blèèrfêêst van het Kielegat uitgeroepen tot Carnavalslied 2019. Een zeskoppige jury geeft individueel punten op drie onderdelen: tekst, muziek en carnavalesk gehalte. Na afloopt levert een simpele optelsom de winnaar van de avond op. Zonder dat hier verder nog overleg over plaatsvindt. ,,Het is drieënhalve minuut hard werken per nummer, dat is al”, zegt juryvoorzitter Ton Kleemans.

In samenwerking met indebuurt Breda