Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Meer dan 2000 kilo cocaïne op weg naar loods in Alphen onderschept

Ruim 2000 kilo cocaïne is op weg van Antwerpen naar Alphen onderschept door de politie. De partij drugs had een straatwaarde van rond de 100 miljoen euro.

Na de onderschepping in de haven van Antwerpen is eind november een 25-jarige Rotterdammer aangehouden en is een loods in Alphen doorzocht.

De container, afkomstig uit Colombia, werd door de Belgische douane gecontroleerd. Hierbij troffen zij de blokken cocaïne, in totaal goed voor 2019 kilo, aan tussen een deklading van zakken meststof. Omdat de container bestemd was voor een bedrijf in Nederland, heeft de Federale politie contact gezocht met de Nederlandse eenheid.

De Landelijke Recherche heeft de zaak vervolgens overgenomen. Nadat de container werd afgeleverd bij een bedrijf in Alphen is een arrestatieteam de loods binnengegaan en is er een verdachte aangehouden. De man zit in voorlopige hechtenis. De politie kon maandag niet zeggen of de man ook de huurder is van de loods. Meerdere aanhoudingen worden uitgesloten, zo laat de politie weten. 

In samenwerking met indebuurt Breda