In oktober vorig jaar protesteerden medewerkers van Juzt nog tegen de dreigende teloorgang van de jeugdzorgreus. Uiteindelijk besloten de gemeenten in West-Brabant de instelling miljoenen euro's te lenen. Daarmee werd tijd gekocht om overnamepartijen voor Juzt te zoeken. Die lijken nu gevonden.
Volledig scherm
PREMIUM
In oktober vorig jaar protesteerden medewerkers van Juzt nog tegen de dreigende teloorgang van de jeugdzorgreus. Uiteindelijk besloten de gemeenten in West-Brabant de instelling miljoenen euro's te lenen. Daarmee werd tijd gekocht om overnamepartijen voor Juzt te zoeken. Die lijken nu gevonden. © Franka Van Der Rijt

Meeste werknemers Juzt lijken baan te houden

Het merendeel van de 400 werknemers van de gevallen jeugdzorgreus Juzt lijkt zijn baan te kunnen behouden. Ze kunnen aan de slag bij een handvol overnamekandidaten die onderdelen van Juzt willen overnemen, inclusief het personeel. 

Dat blijkt uit interne documenten bij Juzt die in handen zijn van deze krant. Omdat zich voldoende kandidaten hebben gemeld, lijkt ook de zorg voor de nog ongeveer 1.000 jongeren die nu nog aan de zorg van Juzt zijn toevertrouwd, niet langer op de tocht te staan. 

In samenwerking met indebuurt Breda