Volledig scherm
De hennepkwekerij © Facebook/Politieteam Markdal

Meisje (15) steelt Macbook in Breda, moeder (52) heeft hennepkwekerij: ook 87-jarige vrouw opgepakt

BREDA - Een 52-jarige vrouw is woensdagmiddag in Breda opgepakt na de vondst van een hennepkwekerij. Dat gebeurde nadat haar 15-jarige dochter een winkeldiefstal pleegde.

Rond 16.30 uur werd een 15-jarig meisje betrapt in een winkel in de Woonboulevard aan het Kruisvoort toen zij een Macbook stal. Op beelden was te zien dat het meisje in gezelschap was van een vrouw.

De vrouw bleek haar 52-jarige moeder. Agenten gingen naar het adres van de vrouw en belden daar aan. Toen de deur openging roken zij een sterke henneplucht. De vrouw trok de deur weer heel snel dicht toen zij buiten stond. Ze kon op straat aangehouden worden. 

Op het bureau bleek dat er eerder al een anonieme melding over een mogelijke hennepkwekerij in de woning was binnengekomen. Uit onderzoek bleek daarna dat in het huis een professionele kwekerij was ingericht met apparatuur en 342 planten verdeeld over twee verdiepingen. De plantage is geruimd en een 20-jarige man en 87-jarige vrouw die op dat moment in de woning aanwezig waren, zijn opgepakt.

  1. Vriendinnen rouwen om doodgestoken Megan (15): ‘Haar vriend was altijd jaloers’
    PREMIUM

    Vriendin­nen rouwen om doodgesto­ken Megan (15): ‘Haar vriend was altijd jaloers’

    Een vrolijk tienermeisje met een hart van goud. Helemaal gek van Feyenoord, dol op dure kleding en áltijd in voor gezelligheid. Drie goede vriendinnen die Megan (15) door en door kennen komen superlatieven tekort wanneer ze hun maatje in een paar zinnen omschrijven. Door een vreselijk drama moeten zij de rest van hun leven hun vriendin missen ‘omdat iemand iets vreselijk absurds heeft gedaan’.

In samenwerking met indebuurt Breda