Uit veel afval, zoals verpakkingen van drinken, kunnen grondstoffen worden gehaald om te recyclen. In 2025 wil Nederland ál zijn afval hergebruiken. Maar West-Brabant komt nog niet bij dat doel in de buurt.
Volledig scherm
PREMIUM
Uit veel afval, zoals verpakkingen van drinken, kunnen grondstoffen worden gehaald om te recyclen. In 2025 wil Nederland ál zijn afval hergebruiken. Maar West-Brabant komt nog niet bij dat doel in de buurt. © Jeffrey Groeneweg

Met 142 kilo restafval per persoon blijft de afvalberg hoog in West-Brabant, Gilze en Rijen weet wél hoe het moet

BREDA/GILZE EN RIJEN - In de ‘vieste’ gemeente van West-Brabant zetten mensen bijna vier keer zoveel restafval aan de straat als in de schoonste. BN DeStem brengt in kaart: waar zitten de viezeriken en waar de opgeruimde types?

  1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
    PREMIUM
    Koken & Eten

    Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

    Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?

In samenwerking met indebuurt Breda