Volledig scherm
PREMIUM
© Pix4Profs

Met carnaval kun je scoren in de politiek

COLUMNWeet u wat dat is, een nissenhut? Ik moest het even googlen, maar kreeg gelijk een aha erlebnis. Een nissenhut is een loods met een gebogen dak van golfplaten, die onder meer gebruikt wordt als kalverenhok en opslagruimte. Maar óók soms als bouwlocatie voor carnavalsclub. En met carnaval kun je scoren in de politiek, werd onlangs weer eens duidelijk toen ons eigenste Bredase VVD-Kamerlid Thierry Aartsen dweilbandjes op gelijke culturele hoogte zette als het Concertgebouworkest.

Wat Thierry kan, kan ik ook, moet zijn liberale collega Carla Kranenborg uit de Bredase gemeenteraad hebben gedacht. Zij heeft het college gevraagd of het mogelijk is om de ozb-heffing op nissenhutten af te schaffen in Breda, blijkt uit een persbericht dat gisteren binnenviel.

  1. Breda fonkelt en baadt in warme sfeer

    Breda fonkelt en baadt in warme sfeer

    BREDA - Nog een dag of tien te gaan, maar wie zich dit weekeinde al in kerstsferen wilde onderdompelen, had de plekken in Breda voor het uitkiezen. Uiteraard was er Betoverend Breda, dat vrijdagavond officieel opende en tot en met 6 januari duurt. Het trok het eerste weekend al een hoop publiek, geholpen door het eerste sneeuwlaagje van deze winter. Maar ook buiten het centrum was het feestdagensfeer dat de kerstklok sloeg. Kerstmarkten in de binnenstad, Prinsenbeek, Princenhage, het Ginneken en de Belcrum vochten om de gunsten van het publiek, en allemaal wonnen ze. Aan belangsteling hadden ze geen van alle te klagen.

In samenwerking met indebuurt Breda