Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Misverstand leidt tot aangifte diefstal van aanhanger in Breda en aanhouding in Sint Willebrord

UPDATESINT WILLEBRORD/BREDA - Wat leek op diefstal van een aanhangwagen in Breda, blijkt niet meer dan een misverstand te zijn. Een man uit Sint Willebrord werd dinsdagmiddag aangehouden vanwege de diefstal, maar is alweer op vrije voeten. 

De politie meldde woensdagochtend dat ze een man uit Sint Willebrord had aangehouden in verband met de diefstal van een aanhangwagen in Breda. Daar was bij een bouwmarkt een aanhanger meegenomen, waarna melding is gemaakt van diefstal. 

De politie startte een onderzoek en kwam zo uit bij een man uit Sint Willebrord. Bij hem op het erf stond de als gestolen opgegeven aanhanger, waarop de man werd aangehouden.

Na het verhoor van de verdachte bleek de zaak anders in elkaar te zitten. Er was geen sprake van diefstal, maar van een misverstand. De opgepakte man werkt samen met enkele andere zzp’ers en zij helpen elkaar bijvoorbeeld door wel eens een aanhangwagen uit te lenen of voor elkaar op te halen, zo legt hij zelf aan deze krant uit.

Om dat te kunnen doen wordt de aanhanger vaak weggezet bij een bouwmarkt. Daar is namelijk camerabeveiliging bij de aanhangers die verhuurd kunnen worden. Zo kunnen de zzp’ers er zeker van zijn dat de kar niet gestolen wordt en weten ze waar de aanhangers staan en opgehaald kunnen worden.

Zonder reclame

Dat ging 29 maart mis toen de man de vraag kreeg om bij de Praxis in Breda de aanhanger voor een collega op te halen. In plaats van de Praxis, dacht hij dat hij naar de Gamma moest. Na wat boodschappen te hebben gedaan, wilde hij de kar oppikken. Tussen de verhuurwagens stond maar één kar zonder reclame en niet op slot. Dus ging hij ervan uit dat dat de kar was die hij moest oppikken. Dat was dus niet de juiste kar en dus werd die als gestolen opgegeven.

De man heeft dat ook verklaart bij de de politie, waarna ook een collega van de man in kwestie is gebeld om dat te verifiëren. 

Een woordvoerder van de politie heeft bevestigd dat de zaak inderdaad geseponeerd is door de officier van justitie en dat de aanhangwagen terug is bij de rechtmatige eigenaar. De man die was opgepakt is dan ook niet meer verdacht van diefstal en vrijgelaten.

In samenwerking met indebuurt Breda