Volledig scherm
ANP

Modezaak Charles Vögele weg uit Breda, Etten-Leur en Oosterhout

BREDA - De Zwitserse modeketen Charles Vögele stopt in Nederland. Daardoor verdwijnen circa 700 banen in 95 winkels en op het hoofdkantoor in Breukelen. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend. Charles Vögele heeft in West-Brabant vestigingen in Breda, Etten-Leur, Oosterhout en Zundert.

Het al langer kwakkelende Charles Vögele werd eind vorig jaar overgenomen door het Italiaanse consortium Sempione Retail. De nieuwe eigenaren willen zich onder een andere naam concentreren op de belangrijkste markten: Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Slovenië. Voor de Benelux en Duitsland is in de toekomstplannen geen rol weggelegd.

De Nederlandse tak heeft de afgelopen maanden vergeefs gezocht naar mogelijkheden om het bedrijf onder een nieuwe eigenaar voort te zetten. Aangezien dat niet is gelukt, zag de directie geen andere mogelijkheid dan het faillissement aan te vragen. Charles Vögele is sinds 1999 actief in Nederland.

Doek valt definitief
De curatoren houden de winkels voorlopig open voor de uitverkoop van voorraden, liet een woordvoerder weten. Ook gaan zij kijken of er toch mogelijkheden zijn voor een doorstart. ,,Het hele bedrijf wordt lastig, maar voor grotere vestigingen op plekken waar veel publiek komt, is mogelijk wel belangstelling'', aldus de zegsman.

In België is Charles Vögele er al vorig jaar mee gestopt. Een deel van de winkels kon worden overgedaan aan andere ketens, maar ook daar viel voor het overgrote deel van de vestigingen definitief het doek. Voor de Duitse tak werd eerder deze week wel een koper gevonden.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda