Volledig scherm
Reconstructie Molenstraat vlak na het begin © aannemer Krinkels

Molenstraat Zundert tijdelijk weer open voor verkeer

ZUNDERT - Wie vanuit de richting Rijsbergen in Zundert het centrum wil inrijden, kan een maand lang ouderwets de Molenstraat nemen. Die straat, die sinds 17 september stapsgewijs wordt gereconstrueerd, is namelijk tijdelijk weer even opengesteld voor het doorgaand verkeer. Althans, voor verkeer uit één richting. Verkeer dat de andere kant op rijdt, dus vanuit Wernhout, wordt in een deel van de Molenstraat tegen gehouden.

Gisteren, vrijdag, ging de straat open. Tot en met 7 januari blijft hij toegankelijk voor automobilisten. Het is een maatregel die de gemeente Zundert in nauw overleg nam met de ondernemers in de Molenstraat. Die zijn er blij mee. Zo zijn hun winkels tijdens de feestdagen goed bereikbaar. ,,Bovendien”, ziet verkeerswethouder Patrick Kok als bijkomstigheid: ,,Kunnen we zo alvast ervaren hoe het is om in de Molenstraat eenrichtingsverkeer te hebben.”

Van Goghplein

Overigens is het deel van de Molenstraat tussen de Eikenlaan en de Prinsenstraat wel in twee richtingen te gebruiken.

Deze decembermaand wordt, als het goed is, het werk op het Van Goghplein en voor het CultuurCentrum afgerond. Na 7 januari gaat de Molenstraat tussen de Intertoys en de Eikenlaan dicht. Dan wordt dat deel gereconstrueerd. 

In samenwerking met indebuurt Breda