Volledig scherm
Dode Roemeen in Chaam

Moord Chaam: hoofdverdachte bekent in rechtbank Breda

BREDA - De 36-jarige hoofdverdachte B.M. uit Chaam heeft bekend dat hij de trekker heeft overgehaald van het pistool waarmee op 28 juni van dit jaar Florin Tabarcea (38) werd doodgeschoten. Dat zei zijn advocaat Henk van Asselt donderdag in de rechtbank in Breda. Daar moest M. voor het eerst verschijnen.

Zowel de verdachte als het slachtoffer zijn Roemenen. Het lichaam van Tabarcea werd die woensdag vroeg op de oprit gevonden naast M.'s huurwoning aan de Bredaseweg. Hij was in zijn hoofd geschoten.

Brandstichting

Het slachtoffer zou op de oprit brand hebben gesticht bij twee auto's die daar stonden. De verdachte schoot daarop vanuit het slaapkamerraam op Tabarcea.
Mogelijk wordt de zaak 9 januari al inhoudelijk behandeld. 

De twee leefden al langer in onmin met elkaar. M. had al een keer aangifte gedaan omdat hij was geslagen. Volgens advocaat Henk van Asselt van de verdachte is het ook 'wel belangrijk al het voorafgaande in kaart te brengen'.

Ruzie

Hoofdverdachte en slachtoffer waren volgens Roemeense bronnen actief in het criminele milieu, onder meer in de prostitutie. Het slachtoffer zou recent ruzie hebben gekregen met M. Die had via een uitzendbureau in Roosendaal Roemeense vrienden van Tabarcea aan werk geholpen, maar zou daar achteraf geld voor hebben gevraagd. 

Bekenden zeggen dat er ook een bloedige vete gaande was tussen de groep van M. en Roemenen op Fort Oranje van wie de hoofdverdachte een jonge prostituee zou hebben 'afgepikt' en die moest gaan werken vanuit Chaam.

  1. Tim 'The Travelling Teacher' uit Terheijden reist de hele wereld over: 'Ik wilde dit al zo lang'

    Tim 'The Travelling Teacher' uit Terheijden reist de hele wereld over: 'Ik wilde dit al zo lang'

    TERHEIJDEN - Tim The Travelling Teacher, zo noemt hij zichzelf. Leraar Tim Ovington (28) uit Terheijden pakte in september zijn rugzak en heeft na vijf maanden al 18 landen bezocht. Hij wil met eigen ogen zien hoe het onderwijs er in al die landen uit ziet. Zelf gaf hij Engels en Mediawijsheid op de mavo aan Effent in Oosterhout. Nu praat hij met docenten in Denemarken, Ijsland en staat zelf voor de klas in Malawi, Toronto en Memphis.

In samenwerking met indebuurt Breda