Volledig scherm
De politie bezig met onderzoek in de Sandenburgstraat. © Perry Roovers / MaRic Media

Moordwapen doodgeschoten Kaan Safranti gevonden langs A58

BREDA - De daders van de moord op Kaan Safranti (26) in Breda hebben het vermoedelijke moordwapen en persoonlijke spullen van het slachtoffer gedumpt langs de snelweg A58 tussen Breda en Eindhoven.

Het automatisch vuurwapen werd begin mei gevonden in de berm van de snelweg bij Gilze. Een paar dagen na de moord werden langs de snelweg ter hoogte van Oirschot al persoonlijke spullen van het slachtoffer aangetroffen.

Paniek

,,We denken dat een of meer daders de goederen in paniek uit de auto hebben gegooid'', zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. Vanavond besteedt het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan het misdrijf. De politie hoopt  dat zich getuigen melden die hebben gezien dat de spullen uit een auto werden gegooid.

Ripdeal

Safranti is volgens de politie doodgeschoten met een automatisch vuurwapen. Dat gebeurde begin april in een flat aan de Sandenburgstraat in Breda.  Directe na de moord stelden bronnen uit het criminele circuit dat  vermoedelijk sprake was van een ripdeal, waarbij de criminele daders geld of drugs wilden stelen. Daarbij zouden mogelijk een Duitssprekende vrouw en twee mannen zijn betrokken die al eerder hebben toegeslagen, aldus de bronnen.

Of dit klopt is niet duidelijk. Vaststaat dat meerdere getuigen twee mannen en een vrouw uit de flatwoning hebben zien vluchten. Ze reden in twee auto's weg. Volgens buurtbewoners droegen ze meerdere tassen met 'groene inhoud', mogelijk hennep, waarvan er één is gevallen en achtergebleven. Ook zagen ze een 'groot wapen', omstandigheden die duiden op een ripdeal of ander incident in de wietwereld.

Safranti woonde elders in de stad. In het appartement waarin hij werd doodgeschoten, woonden volgens buren twee mannen van Marokkaanse afkomst en de Nederlandse vriendin van een van hen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda